Inzetbare Mediators

Mediators bij Merlijn: MfN registermediators

U zoekt een mediator? Wij begrijpen dat u spoedig een oplossing voor uw probleem wilt en dat is precies wat wij u kunnen bieden. Naast bemiddelingsvaardigheden beschikken onze mediators daarom ook over ruime praktijkervaring in het vakgebied en de nodige specifieke juridische kennis over het type conflict om zelfstandig binnen de wettelijke kaders een oplossing voor u te vinden. Als u klikt op de provincie waar u woont, vindt u onmiddellijk gerichte informatie over mediators bij u in de buurt.

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige, de mediator, de communicatie en onderhandelingen tussen twee of meer partijen begeleidt om vanuit hun werkelijke belangen tot een optimale oplossing te komen.

Online Mediation mogelijk!

Wanneer de afstanden structureel te groot zijn, voor een kort voortgangsoverleg of bij een pandemie, is online mediation een adequaat hulpmiddel. In een beveiligde en afgeschermde omgeving gaan conflictpartners, onder begeleiding van een mediator, met elkaar in gesprek. De Merlijn Groep biedt alle vormen van mediation ook online aan.

Mediation

Merlijn: founding fathers mediation in NL

Lees meer
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Waarom Merlijn?

De Merlijn Groep bestaat bijna 30 jaar en heeft zijn roots in mediation; Merlijn behoort tot de ‘founding fathers’ van het vakgebied. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een organisatie waarbinnen een enorme hoeveelheid kennis en ervaring is opgebouwd en waarin vele alternatieve manieren waarop een conflict kan worden voorkomen of opgelost een plaats hebben gevonden.

De mediator van Merlijn:

 • is MfN gecertificeerd, onafhankelijk en objectief;
 • heeft minimaal vijf jaar werkervaring;
 • is partner van Merlijn Advies Groep en maakt dus deel uit van een landelijk netwerk van betrouwbare, vakbekwame en gecertificeerde mediators;
 • heeft zich verbonden aan onze waarden, de Ethische Code en de Klachtenregeling en de Privacyverklaring.

Merlijn kan voor uw organisatie een passende, ervaren mediator leveren.

Soorten mediations

 • Pre-mediation / gespreksbegeleiding. Een pre-mediator/gespreksbegeleider begeleidt een gesprek tussen conflictpartners zonder de formele richtlijnen die een mediation traject met zich mee brengt.
 • Arbeidsmediation. Een arbeidsmediator richt zich vooral op conflicten rondom en op het werk.
 • Exitmediation. Een exit-mediator zorgt ervoor dat het conflict en de relatie, in goed overleg, worden beëindigd.
 • Beleidsbemiddeling. Een beleidsmediator richt zich op complexe maatschappelijke conflicten en vastgelopen beleidskwesties.
 • Businessmediation. Een business mediator heeft zicht op de cultuur en kennis van processen in de bedrijven waar hij of zij bij betrokken wordt.
 • Familiemediation. Een familiemediator richt zich op verstoorde familieverhoudingen. Denk aan erfeniskwesties, omgang met nieuw ontstane familieverbanden en natuurlijk echtscheidingen.
 • Medezeggenschapsmediation / OR Mediation. Een medezeggenschapsmediator houdt zich bezig met conflicten tussen bestuurder en OR of tussen medezeggenschapsorganen.
 • Overheidsmediation. Een overheidsmediator kent de overheid goed, heeft kennis van het bestuursrecht en kan dienen als brug en vertaler van belangen.
 • Pensioenmediation. Een pensioenmediator kent de ingewikkelde en complexe wereld van de pensioenen. Hij of zij heeft vaak te maken met partijen die elkaar niet kennen.
 • Teammediation. Een teammediator richt zich op de interactiepatronen binnen een team.
 • Online mediation. Een online mediation vindt plaats via internet, de mediation verloopt verder als elke andere.

Heeft u een conflict en zoekt u een mediator? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van mediation of andere methoden? Neem vrijblijvend contact met ons op. We bieden mensen en organisaties een maatwerkoplossing en ook ten aanzien van de kosten kunt u kiezen voor een oplossing die bij u past.

Wilt u daarover meer weten, neem dan contact op met ons secretariaat. Dat brengt u dan aansluitend in contact met een inhoudelijk sparringpartner.
Of bekijk de veelgestelde vragen.

Artikelen

Over Mediators

Opleidingen

Rondom mediation

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€125,-
BTW nihil
19-08-2024
Ook online mogelijk!

Toepassen van mediationvaardigheden

Conflictvoorkoming door effectieve communicatie
( 122 Beoordelingen )

Deze training biedt specifieke op overheidstaken gerichte instrumenten om tal van problemen, met name in de sfeer van bezwaar en [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
20-11-2024

Professionals

Onze mediators

Alle professionals

Cases

Voor deze bedrijven hebben wij o.a. gewerkt

NS

NS heeft in augustus 2015 een raamovereenkomst gesloten met MAG, waarin we first supplieer zijn als het gaat om (dreigende) conflicten met en tussen medewerkers [...]
Lees deze case

Picnic

Picnic is een online supermarkt die al je boodschappen gratis thuisbezorgt. Het bedrijf werd in 2019 uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland. [...]
Lees deze case

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

  Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Bekijk alle aanbevolen literatuur

  Actueel

  Evenementen