Mediator in Nijmegen

Op zoek naar een mediator uit Nijmegen?

Merlijn groep beschikt in Nijmegen over gespecialiseerde en gecertificeerde mediators. Iedere mediator die hoort tot de kring mediators van Merlijn groep heeft een aantal specialismen naast de algemene mediation vaardigheden. Zo kunnen we in Nijmegen alle soorten vragen beantwoorden met specifieke mediations. Mediation wint in Nijmegen aan populariteit ten opzichte van procederen. Dat is ook begrijpelijk. Een juridische procedure brengt altijd hoge kosten, duurt lang en geeft veel onzekerheid.

Mediation kan in Nijmegen onmiddellijk starten op het moment dat partijen dat willen. De mediator in Nijmegen werkt heel anders dan een advocaat die het belang van één partij behartigt. De mediator laat beide partijen zich bewust worden van het eigen belang en van dat van de tegenpartij; daarin laat hij ze zelf komen tot inzicht waar mogelijkheden liggen om tot elkaar te komen.

Mediation in Nijmegen

Landelijk wijzen rechters eerst op de mogelijkheid van mediation voor ze aan een proces beginnen. In Nijmegen is dat niet anders. Mediation geeft goede resultaten en neemt veel werk weg voor de rechtbanken die zwaar overbelast zijn. De afspraken die in mediation in Nijmegen worden gemaakt, worden door partijen veel beter geaccepteerd en uitgevoerd; zij waren immers zelf betrokken bij dat resultaat. Bij een gerechtelijk vonnis krijg je het resultaat opgelegd; het is dan niet vreemd dat bij de uitvoering daarvan wel eens obstructie wordt gepleegd.

De praktijk van Mediation in Nijmegen

In de regio Nijmegen vinden we allerlei soorten mediation: zakelijke mediation, mediation waar een overheid bij betrokken is, mediations in bedrijven of in grote non profit organisaties ( universiteit, ziekenhuis) familiemediation en arbeidsmediation. De meeste mediations zijn tussen individuen of zoals bij arbeidsmediation tussen een individu en de organisatie die hem bijvoorbeeld wil ontslaan. (Dreigend) ontslag geeft veelal aanleiding om te gaan procederen, terwijl met een gespecialiseerde  mediator dezelfde resultaten kunnen worden bereikt op een veel minder ingrijpende manier. Procederen kost heel veel negatieve energie en verscherpt het rouwproces dat ontslag meestal met zich meebrengt. De mediator brengt een overeenkomst tot stand die u niet overvalt zoals de uitspraak van de rechter wel kan doen.

Veel mediation gaat over echtscheiding. Altijd gevoelige kwesties, waarbij mediation in het algemeen veel beter werkt dan een rechterlijk vonnis. Boedelverdeling, alimentatie en omgangsregelingen met kinderen dat zijn zaken die geregeld moeten worden op een aanvaardbare wijze, zodat men zich ook aan de uitkomsten zal houden.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Nijmegen e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.