Mediator in Waalwijk

Op zoek naar een mediator uit Waalwijk?

Stel u bent in een conflict verwikkeld en u zoekt een mediator in uw regio, dan vindt u in Waalwijk de mediators van Merlijn groep. Zij hebben allen de vereiste certificaten behaald, zijn ervaren en beschikken gezamenlijk over voldoende specialisaties om in ieder type conflict in Waalwijk te kunnen optreden.

Bij een echtscheiding zijn andere zaken aan de orde dan bij een conflict over pensioen, of over een erfenis; een zakelijke kwestie, of een geschil met een overheid vergt ook weer een ander soort kennis. Onze mediators in Waalwijk beschikken over die kennis en ervaring. Mediation in Waalwijk is echt iets anders dan een proces aanspannen bij een rechtbank. De mediator in Waalwijk vertegenwoordigt niet één partij maar spreekt met beide partijen in het mediation proces en laat die zich bewust worden van wat hun echte belangen zijn. In dit proces van bewustwording krijgen partijen zicht op aspecten die tot een overeenkomst kunnen leiden. Beide partijen creëren de oplossing als het ware zelf. De uitkomst is dan geen onverwacht vonnis, waar je niet op zat te wachten, maar een set afspraken waaraan partijen zich verbinden.

Mediation in Waalwijk

Mediation in Waalwijk wint terrein ten opzichte van procederen. Door de goede resultaten met mediation hebben rechtbanken er voor gekozen om mediation aan te bevelen, als iemand een proces wil aanspannen. De verwijzing geldt dan wel voor de gecertificeerde mediators. Zoals gezegd vindt u die gecertificeerde mediator van Merlijn groep ook in Waalwijk. De informele persoonlijke manier van werken van de mediator in Waalwijk spreekt mensen meer aan dan de stijve protocollen van de rechtbank. Mediation past ook meer bij kwesties die erg gevoelig kunnen liggen, zoals bijvoorbeeld de omgangsregeling met kinderen na een echtscheiding. Mediation in Waalwijk gaat ook veel sneller, bespaart veel kosten en de uitslag wordt veel meer geaccepteerd.

Mediation, de praktijk in Waalwijk

De meest voorkomende mediations in Waalwijk gaan over echtscheiding met arbeidsconflicten die tot ontslag leiden als tweede. Onze mediators in Waalwijk zijn ook betrokken bij zakelijke conflicten, business mediation, of bij kwesties met een overheid als partij en bij andere problemen in de familiesfeer, erfeniskwesties bijvoorbeeld. Merlijn mediators in Waalwijk hebben ervaring met al dit soort kwesties. Ontslagzaken voor de rechter leveren meestal schade voor beide partijen. De werknemer krijgt in zo’n proces heel veel over zich heen en het ontslag wordt vrijwel nooit ongedaan gemaakt. De werkgever wint er ook niet bij door hoge proceskosten en niet te onderschatten, het verlies van reputatie. De gespecialiseerde mediator in Waalwijk kent ook alle mogelijkheden en regelingen rond ontslag. Met mediation kunnen in Waalwijk vrijwel alle zaken, die van belang zijn rond een ontslag, in overleg geregeld worden zonder de stress van het gevecht voor de rechtbank.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Waalwijk e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.