Mediator in Goes

Op zoek naar een mediator in Goes?

Bij conflicten wordt steeds meer gebruik gemaakt van mediation als alternatief voor de gang naar de rechtbank. Mediation in Goes is een praktijk die al weer ruim twintig jaar bestaat. De rechtbanken wijzen op de mogelijkheid van mediation in Goes niet alleen om hun overvolle agenda’s wat te ontlasten maar ook omdat ze zien dat mediation met een mediator uit Goes of uit de regio Goes goede resultaten oplevert. Aan procederen zitten nogal wat nadelen zoals de lange doorlooptijd, de hoge kosten en de onzekerheid over de uitkomst.

De mediator in Goes kan op diverse terreinen actief zijn, afhankelijk van de eigen specialisatie. Zo zijn er familie mediators, arbeidsmediators en business mediators in Goes. Ze zijn allemaal opgeleid tot mediator en beschikken over de algemene vaardigheden van mediation, maar ze hebben zich daarnaast gespecialiseerd op één of meer thema’s die ook specialistische kennis veronderstellen; een bedrijvenfusie is iets anders dan een echtscheiding. Een ontslagzaak veronderstelt andere specifieke kennis dan een erfeniskwestie. In Goes zijn er ook mediators die zich toegelegd hebben op conflicten met een overheid, provincie, gemeente of waterschap bijvoorbeeld.

De methodiek van de mediator in Goes

Een mediator in Goes gaat aan de slag met beide partijen in het conflict. Hij is niet de verdediger of de belangenbehartiger van één van beide partijen, zoals een advocaat dat wel is. De mediator in Goes beschikt over gesprekstechnieken waarmee hij partijen leert om hun echte belangen te zien en zich niet te laten afleiden door allerlei nevengevoelens die natuurlijk wel een rol spelen. Als partijen hun echte belangen scherp hebben, gaan ze aan aanknopingspunten vinden waarop deals te maken zijn. Daar ontstaat het begin van een overeenkomst. De mediator in Goes is als een regisseur die dat proces naar een akkoord zal leiden. Dat is dan een akkoord dat partijen in feite zelf hebben bereikt. Dat laatste is vooral van belang voor de naleving van de afspraken die uit dat akkoord voortvloeien. Bij een opgelegde uitspraak van de rechter ligt obstructie eerder voor de hand. En dan kunnen zaken bijvoorbeeld bij een echtscheiding heel vervelend uitpakken. Ook ontslagregelingen kunnen prima uitgewerkt worden met een arbeidsmediator in Goes, zonder dat partijen elkaar nodeloos beschadigen.

Hoe nu verder met mediation in Goes

We gaan op zoek naar een mediator in Goes. Die mediator moet wel acceptabel zijn voor beide partijen. Als een van beide met een voorstel komt voor een mediator, zal de ander bij voorbaat wat achterdochtig zijn. Het beste is om allebei contact op te nemen met een grotere organisatie van mediators die ook actief is in de regio Goes. Merlijn Groep is zo’n organisatie met 150 mediators, landelijk gespreid. Die organisatie bekijkt de kwestie en doet een voordracht voor een mediator; daarmee is gelijk de onpartijdigheid gegarandeerd. Merlijn is ook een van de eerste opleiders van mediation in Nederland. De mediators in deze organisatie zijn ervaren en allen gecertificeerd, en ze hebben voldoende specialisaties om elke soort mediation in Goes te kunnen aanpakken.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Goes e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.