Mediator in Hoogeveen

Op zoek naar een mediator uit Hoogeveen?

Stel u wilt een oplossing voor een conflict in Hoogeveen, maar voelt niets voor een kostbaar en langlopend proces bij de rechtbank, dan kunt u in Hoogeveen gebruik maken van mediation met een mediator van Merlijn groep die gespecialiseerd is op het terrein van uw conflict. Merlijn groep beschikt in de regio Hoogeveen over mediators met diverse specialisaties, zodanig dat voor ieder conflict een passende mediator in Hoogeveen te vinden is.

Een echtscheiding vraagt andere kennis en ervaring dan een zakenconflict, of een conflict met een overheid. Mediation in Hoogeveen werkt anders dan een rechtszaak. De mediator in Hoogeveen spreekt met beide partijen in een conflict. Hij zorgt ervoor dat die partijen loskomen van hun emoties en hun echte belangen gaan zien. Partijen komen in een sfeer van bewustwording van waar het echt om gaat. Zo krijgen ze zicht op mogelijkheden om tot een overeenkomst te komen. Beide partijen maken de oplossing als het ware zelf. Dat is acceptabeler dan iets opgelegd krijgen door een rechter. Na mediation in Hoogeveen houden partijen zich veel beter aan gemaakte afspraken.

Mediation in Hoogeveen

In Hoogeveen groeit mediation. Dat is ook landelijk zo. De goede resultaten die gecertificeerde mediators met mediation behalen spelen daar een rol in. Rechters durven daardoor mediation aan te bevelen als alternatief voor een juridisch proces. Zij wijzen dan wel op de gecertificeerde mediators. Mediators die dus voldaan hebben aan de kwaliteitseisen die voor certificering gesteld zijn. De aanpak van de mediator in Hoogeveen is informeel en persoonlijk; dat spreekt mensen meer aan dan de officiële gang van zaken voor de rechter. Mediation in Hoogeveen gaat sneller, is aanzienlijk minder duur en er komt een gezamenlijk gedragen oplossing.

In de praktijk van mediation in Hoogeveen

Het meest voorkomend in Hoogeveen is familie mediation met echtscheiding als thema. Daarna zien we een groei van arbeidsmediation in gevallen waar ontslag aan de orde is. Onze mediators in de regio Hoogeveen zijn ook betrokken bij zakelijke conflicten, of bij kwesties met een overheid als partij en bij andere familiale problemen, erfeniskwesties bijvoorbeeld. Merlijn mediators in Hoogeveen zijn gespecialiseerd op deze terreinen. In een mediation krijgen gevoelige kwesties, zoals een omgangsregeling met kinderen na een scheiding, veel meer aandacht dan bij een rechterlijke uitspraak. De afspraken worden na een mediation in Hoogeveen ook beter nagekomen. Ontslagzaken voor de rechter leiden altijd tot schade voor beide partijen. Het is vaak een slopend gevecht, waarvan de uitslag in feite vaststaat, maar waar partijen veel extra schade bij oplopen. De gespecialiseerde arbeidsmediator in Hoogeveen kent ook alle regels en mogelijkheden rond ontslag. Die kan met partijen aan tafel zaken in redelijkheid regelen zonder de stress van een rechtsgang.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Hoogeveen e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.