Scheidingsmediation

Formele begeleiding

Ook in:
Engels
Nederlands
Marokkaans
Frans
Duits

Bij een scheidingsmediation richt de mediator zich op scheidingen. Een scheiding is een pijnlijke gebeurtenis waarin emoties een grote rol spelen. Om te voorkomen dat de situatie tussen u en uw partner (verder) escaleert, kan het goed zijn een scheidingsmediator in te schakelen.

Voor de kinderen is het belangrijk dat het contact tussen de ouders werkbaar blijft en dat er goede afspraken gemaakt worden. De kinderen worden zelf ook betrokken bij de procedure.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt scheidingsmediation in?

Een echtscheiding is vaak een gebeurtenis die het leven van ouders en kinderen volledig op zijn kop ze. Een traumatische ervaring. Alle emoties die erbij horen, maken het proces niet makkelijker.

Als eenmaal is besloten dat een scheiding de beste oplossing is, kies dan voor uw toekomst. En natuurlijk die van uw kinderen.
Schakel een scheidingsmediator in.

Een ‘vechtscheiding’ wil niemand, maar je hoort het steeds vaker. Vaak wordt dit ‘vechtgedrag’ ingegeven door onmacht in communicatie bij een van partijen, waarna de andere partij volgt.

Een scheidingsmediator kan hier ook helpen de schade in dit proces te minimaliseren.

Redenen om te kiezen voor een scheidingsmediator

 • De scheidingsmediator begeleidt u en uw partner tijdens de gesprekken waarin de emoties in het begin de benodigde ruimte krijgen. Het vertellen van uw verhaal en het gehoord worden is een belangrijke factor binnen de scheidingsmediation. Even belangrijk is het luisteren naar de ander en het erkennen van de pijn van de ander. Dit creëert de ruimte die nodig is om afspraken te maken, om te onderhandelen.
 • Afspraken die ervoor zorgen dat u gescheiden verder kunt en een nieuw leven kunt opbouwen. Samen met uw partner blijft u de ouders van uw kinderen. Het streven is dus om de relatie met uw partner zo veel mogelijk werkbaar te houden.
 • De kinderen worden betrokken bij de procedure en alle afspraken die hen aangaan.

Scheiden met behulp van een in echtscheiding gespecialiseerde mediator van Merlijn is dé manier om een solide fundament te leggen onder de toekomst van u en uw kinderen. De scheidingsmediators van de Merlijn Groep zijn hierin gespecialiseerd.

Soorten mediations

 • Pre-mediation. Een pre-mediator begeleid een gesprek tussen conflictpartners zonder de formele richtlijnen die een mediation traject met zich mee brengt.
 • Arbeidsmediation. Een arbeidsmediator richt zich vooral op conflicten rondom en op het werk.
 • Exitmediation. Een exit mediator zorgt ervoor dat het conflict en de relatie, in goed overleg, wordt beëindigd.
 • Beleidsbemiddeling. Een beleidsmediator richt zich op complexe maatschappelijke conflicten en vastgelopen beleidskwesties
 • Businessmediation. Een business mediator heeft zicht op de cultuur en kennis van processen in de bedrijven waar hij of zij optreedt.
 • Familiemediation. Een familiemediator richt zich op erfeniskwesties, omgang met nieuw ontstane familieverbanden en scheidingen.
 • OR Mediation. Een OR-mediator richt zich op conflicten tussen bestuur en OR of tussen medezeggenschapsorganen.
 • Overheidsmediation. Een overheidsmediator kent de overheid goed en kan dienen als brug en vertaler van belangen.
 • Pensioenmediation. Een pensioenmediator houdt zich bezig met de ingewikkelde en complexe wereld van de pensioenen. Vaak tussen partijen die elkaar niet kennen.
 • Teammediation. Een teammediator richt zich op de interactiepatronen binnen een team.
 • Online mediation. Een online mediation vindt plaats via internet, de mediation verloopt verder als elke andere.

Heeft u een conflict en zoekt u een mediator? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van mediation? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Opleidingen

Voor scheidingsmediation

Specialisatieopleiding familiemediation

Raad voor de Rechtsbijstand (RvR) registratie
( 37 Beoordelingen )

De familie-/echtscheidingsmediator begeeft zich op het boeiende, maar ingewikkelde terrein waar zowel emoties als financiële/juridische aspecten een grote rol spelen. [...]

8 Dagen
€3.100,-
+ accommodatie v.a.€460,-
+ lesmateriaal v.a.€70,-
BTW nihil
08-10-2024

Familieopstellingen – ervaar systemisch werken

Hoe werkt ieders familiesysteem door in het dagelijks leven privé & zakelijk?
( 35 Beoordelingen )

Familiebanden kunnen soms verwarrend zijn en tot verwikkelingen leiden eventueel met psychosociale en medische klachten als gevolg. Het maken van [...]

1 Dag
€595,-
+ accommodatie v.a.€60,-
BTW nihil
07-11-2024

Professionals

Onze scheidingsmediators

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

  Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Bekijk alle aanbevolen literatuur

  Actueel

  Evenementen