Er is (of dreigt) een conflict

Hoe kan Merlijn helpen?

Spanningen op de werkvloer? Ruis in de communicatie? Dreigende conflicten? Natuurlijk heeft u dat liever allemaal niet. Wat u wilt zien is effectiviteit en synergie. Helaas lukt dat niet altijd en soms is er dan ondersteuning nodig. Kies dan voor een betrouwbare en vertrouwde adviseur: met al meer dan 25 jaar ervaring in conflictaanpak, bent u bij Merlijn aan het juiste adres.

Hoe? Elk conflict is uniek en de oplossing is dus maatwerk. Merlijn biedt meer dan twintig methodes voor conflictoplossing. Een conflictanalyse maakt duidelijk welke methode(s) het meest passend is (zijn) voor uw conflict.

Onze professionals, verspreid over heel Nederland, begeleiden u graag naar de oplossing die u wenst.

Conflicten

Kennismaken met de conflictadviseur

Lees meer
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat doet Merlijn?

Merlijn biedt een totaalpakket van conflictaanpak:

Merlijn heeft een expert systeem ontwikkeld waarmee een keur van ervaren en goed opgeleide conflictprofessionals u helpt de meest effectieve aanpak voor uw vraagstukken te vinden.

Merlijn Advies Groep (MAG)

MAG is een netwerk van ervaren, gekwalificeerde en gespecialiseerde conflictprofessionals met landelijke dekking in Nederland.
Merlijn Advies Groep biedt zowel aan organisaties (bedrijfsleven en overheid) als aan particulieren in Nederland een netwerk van conflictprofessionals aan, dat zich door hoge kwaliteit en permanente deskundigheidsbevordering, onderscheidt in de markt.

Wij leveren een optimaal functionerende organisatie rondom conflictbegeleiding wat betreft de logistiek, afspraakregeling en facturering, hetgeen zowel voor ons als de klant een garantie biedt voor kwaliteit en zekerheid.

Vrijblijvend sparren? Graag! info@merlijngroep.nl

 1. Gecertificeerde professionals in Nederland
  Merlijn heeft zeer ervaren en gecertificeerde professionals voor iedere fase van het conflict, verspreid over heel Nederland. U kunt bij Merlijn kiezen uit ruim 20 verschillende begeleidingsmethodes. De conflictadviseur is u hierbij graag van dienst.
 2. Tijdens het hele proces blijft Merlijn betrokken
  Als u kiest u voor een van de methodes en professionals van Merlijn, blijft de conflictadviseur uw sparringpartner tijdens het hele proces.
 3. Mogelijkheid tot het volgen van trainingen
  Merlijn heeft een uitgebreid trainingsaanbod op het gebied van conflicthantering voor iedere  medewerker op de werkvloer

Artikelen

Rondom conflictoplossing

Opleidingen

Over conflicthantering

Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
Ook online mogelijk!

Omgaan met agressie

Begrip & Begrenzen

In veel organisaties en beroepen worden medewerkers steeds vaker geconfronteerd met agressief gedrag. Dat kan gevolgen hebben voor de medewerker [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€95,-
BTW nihil
12-11-2024

Een conflict oplossen

De juiste methode in het juiste stadium

Merlijn, één van de grondleggers van mediation in Nederland, is al 25 jaar het topmerk in conflictaanpak. Merlijn staat voor aantoonbaar hoogwaardige resultaten.

Hoe los je het op?

Welke oplossingsmethode bij het type conflict

Een conflictadviseur van Merlijn kan u helpen te bepalen welke methode het meest geschikt is. Onder meer de escalatiegraad van het conflict en vooral uw eigen wensen spelen een belangrijke rol. Vaak komen we uit bij informele gespreksbegeleiding of een vorm van bemiddeling / mediation.

Meest ingezette oplossingsmethoden

Mediation

Mediation is een goede keuze als u er samen niet meer uit dreigt te komen. [...]

Meer over de Mediation

Klachtencommissie of geschillencommissie

Een klachten of geschillencommissie kunt u inzetten als u zorgvuldig met klachten of die nu [...]

Meer over de Klachtencommissie of geschillencommissie

Vertrouwenspersoon (extern)

Een vertrouwenspersoon (VP) ondersteunt medewerkers bij ongewenst gedrag. Daarnaast draagt de VP bij aan het [...]

Meer over de Vertrouwenspersoon (extern)

Teamconflictcoaching

Als uw team een conflict heeft of u wilt uw team conflictvaardiger maken, dan is [...]

Meer over de Teamconflictcoaching

Meest ingeschakelde professionals

Arbeidsmediation

De arbeidsmediator focust zich op de werkvloer. Soms kan de relatie worden vlot getrokken, soms [...]

Meer over de Arbeidsmediation

Inzetbare Vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon (VP) helpt bij het de-escaleren van ongewenst gedrag, zodat problemen niet buiten proporties [...]

Meer over de Inzetbare Vertrouwenspersoon

Klachtenfunctionaris

Een klachtenfunctionaris vergroot het vertrouwen van de medewerkers. Deze functionaris versterkt de onafhankelijkheid en vertrouwelijkheid [...]

Meer over de Klachtenfunctionaris

Inzetbare Coaches

Een coach is een gelijkwaardige gesprekspartner die een tijdje met u meeloopt rond een vraagstuk [...]

Meer over de Inzetbare Coaches

Cases

Voor deze bedrijven hebben wij o.a. gewerkt

Roompot

Bij Roompot zijn externe vertrouwenspersonen van Merlijn Groep actief. Over Roompot “Roompot is een leidende aanbieder van vakantieparken en actief in het [...]
Lees deze case

NS

NS heeft in augustus 2015 een raamovereenkomst gesloten met MAG, waarin we first supplieer zijn als het gaat om (dreigende) conflicten met en tussen medewerkers [...]
Lees deze case

Conflictprofessional

Vind een professional in de buurt

Alle professionals

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

  Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Bekijk alle aanbevolen literatuur

  Actueel

  Evenementen