Bindend advies (door onafhankelijk deskundige)

Conflictondersteuning door onafhankelijk deskundige

Ook in:
Engels
Nederlands
Duits
Frans

Bij bindend advies is de (bindend) adviseur een onafhankelijke deskundige op het gebied van uw probleem. De deskundige formuleert een advies waar u en uw conflictpartner zich beloven te houden. De conflictpartners geven expliciet aan zich aan het bindend advies te houden.

Het advies is geen vonnis en kan niet zonder tussenkomst van de rechter afgedwongen worden. Het advies is niet openbaar. U kunt samen met uw conflictpartner afspraken maken over vertrouwelijkheid.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt bindend advies in?

Het bindend advies komt van een onafhankelijk deskundige. De deskundige wordt gekozen op basis van achtergrond, ervaring en een of meer specifieke deskundigheden. Ook beschikt hij over voldoende juridische kennis om een juridisch sluitend advies te kunnen formuleren. Na aanvaarding van de opdracht, stelt de onafhankelijk deskundige een eenvoudige overeenkomst op. Hierin staat dat de conflictpartners hem opdracht geven het bindend advies te formuleren en dat de uitspraak voor hen bindend is.

Daarna gaat de bindend adviseur met conflictpartners in overleg, als het zo uitkomt op locatie, om zich een optimaal beeld van de feiten, omstandigheden en argumenten te vormen. Hoor en wederhoor is een leidend principe om tot een weloverwogen bindend advies te kunnen komen.

Redenen om te kiezen voor bindend advies

Als er sprake is van bescheiden, overzichtelijke (financiële) belangen en er maar één deskundige nodig is voor de beoordeling van het conflict is bindend advies een optie. Ook als beide conflictpartners belang hebben bij vertrouwelijkheid en discrete behandeling van hun conflict en tegelijk behoefte hebben aan een snelle oplossing, is bindend advies de geëigende methode.

De voordelen van bindend advies:

  • Bij de bindendadviesprocedure hebben cliënten de zekerheid dat binnen een korte tijd een oplossing wordt bereikt.
  • De kosten zijn onderhandelbaar en relatief gering.
  • Vertrouwelijkheid is mogelijk, terwijl een gerechtelijke procedure een openbaar karakter heeft en de vuile was buiten kan komen te hangen en/of gezichtsverlies en imagoschade kan worden geleden.

Heeft u een conflict en zoekt u een bindend adviseur? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van bindend advies? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Artikelen

Over bindend advies

Opleidingen

Voor bindend advies

Ook online mogelijk!

1-daagse Basis training Vertrouwenspersoon Integriteit

Onderdeel basisopleiding VP / personen met ruime ervaring als vertrouwenspersoon
( 2 Beoordelingen )

Integriteit op de werkvloer legt de basis voor vertrouwen. De VPI helpt deze basis te versterken door het geven van [...]

1 Dag
€425,-
+ accommodatie v.a.€65,-
BTW nihil
23-09-2024

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€125,-
BTW nihil
19-08-2024

Professionals

Onze bindend adviseurs door Nederland

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

BAME (bindend advies gevolgd door mediation)

De term BAME is een samenvoeging van Bindend Advies en MEdiation. De mediator en de bindend adviseur zijn twee verschillende personen. U wilt er samen uitkomen, maar ook de zekerheid h…

Meer over BAME (bindend advies gevolgd door mediation)

Niet-bindend advies

Bij niet-bindend advies komen conflictpartners overeen om hun conflict voor te leggen aan een onafhankelijke, inhoudsdeskundige derde. Conflictpartners committeren zich op voorhand aan …

Meer over Niet-bindend advies

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur