Flitsbemiddeling

Formele begeleiding

Ook in:
Nederlands
Duits
Engels
Frans

Flitsbemiddeling is een zeer intensieve vorm van bemiddeling die draait om snelheid. Samen met uw conflictpartner kiest u ervoor om de geschiedenis van het conflict niet te analyseren of te bespreken. Ook aandacht voor emoties is voor u en uw conflictpartner niet nodig. Het gaat om het behalen van een gezamenlijk doel: de oplossing van een concreet probleem.

Flitsbemiddeling is het, op heel korte termijn, afspreken van een periode (in principe op één of maximaal twee opeenvolgende dagen) waarin er samen met een bemiddelaar gewerkt wordt aan de oplossing van een concreet probleem.

 

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt flitsbemiddeling in?

Samen met conflictpartners maakt de bemiddelaar aan het begin van de dag een (beperkt) aantal afspraken maken over rollen, rechten en plichten en de voor deze bemiddeling geldende spelregels.
Daarna bepalen en formuleren de conflictpartners  een gezamenlijk doel voor deze bemiddeling. Aan het eind van de afgesproken, korte,  periode moet dit doel zijn behaald. Conflictpartners committeren zich hieraan.

De geschiedenis van het conflict is overbodig omdat deze niet bepalend is voor waar de conflictpartners willen uitkomen. Ook de emoties zijn geen belangrijk onderdeel van flitsbemiddeling.
Tijdens de bemiddeling kijken conflictpartners vooruit en bedenken ze welke stappen ze kunnen zetten om het afgesproken, gezamenlijke, doel te bereiken.

Redenen om te kiezen voor flitsbemiddeling

Als je zoekt naar een praktische en snelle oplossing voor een concreet probleem waarbij de conflictpartners de energie en het vermogen hebben om op eigen kracht, intensief en langdurig, aan het conflict te werken.

De vorm van bemiddeling werkt ongeveer als mediation maar dan zonder de juridische kaders.

De voordelen van flitsbemiddeling:

  • Conflictpartners bepalen de eigen doelen. Zij kunnen optimaal snel tot resultaten komen.
  • Flitsbemiddeling is maatwerk. De bemiddeling kan naar wens worden ingericht.
  • Een flitsbemiddeling duurt hooguit twee gesprekken.
  • Het proces is in termen van financiële investering goed te overzien

Heeft u een conflict en zoekt u een flitsbemiddelaar? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van flitsbemiddeling? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Artikelen

Over flitsbemiddeling

Opleidingen

Voor flitsbemiddeling

Mindfulness voor de professional

Verminder stress op de werkvloer en verheug de arbeidsvreugde
( 4 Beoordelingen )

Leidinggevenden en medewerkers op verantwoordelijke posities worden vaak geconfronteerd met stressvolle situaties. In de medische wereld wordt MBSR (mindfulness based [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
19-12-2024

Professionals

Onze flitsbemiddelaars in de buurt

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten. Een neutrale deskundige, de mediator, begeleidt de communicatie en onderhandelingen tussen twee of meer conflictpartners bij het vin…

Meer over Mediation

Dealmaking

Bij dealmaking voert een dealmaker, een senior onderhandelaar, de onderhandelingen voor één, beide of alle conflictpartners. Dealmaking kan dus grote waarde hebben als u uw problemen…

Meer over Dealmaking

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur