Mediator in Arnhem

Op zoek naar een mediator uit Arnhem?

Zoekt u een mediator in de regio Arnhem, bijvoorbeeld in verband met een scheiding, of een arbeidsconflict of een zakelijke kwestie, Merlijn groep heeft voor alle typen mediation gespecialiseerde mediators, die actief zijn in Arnhem. Ook mediation zaken in Arnhem waar een overheid bij betrokken is, zijn bij onze mediators in goede handen. Er is steeds meer vraag naar mediation in Arnhem, omdat mensen inmiddels wel weten hoe uitputtend een juridische procedure kan zijn, nog afgezien van de hoge kosten.

De mediator, die overigens ook best advocaat kan zijn, heeft als mediator in Arnhem een heel andere rol. De advocaat staat voor één partij, zijn cliënt. Diens standpunt moet hij zo sterk mogelijk maken om de tegenpartij te verslaan, wat natuurlijk ook het doel is van de advocaat van die tegenpartij. Het conflict wordt daardoor alleen maar heviger. Bij mediation in Arnhem bent u zelf veel actiever betrokken. De mediator probeert beide partijen zicht te laten krijgen op hun echte belangen, om daarin dan de mogelijkheden te zien om tot overeenstemming te komen.

Mediation in Arnhem

Rechters in de regio Arnhem wijzen eerst op de mogelijkheid van mediation, voordat ze aan een proces beginnen. Ze vinden dat verantwoord, omdat de rechter weet dat Mediation in Arnhem goede resultaten geeft. Rechtbanken zijn zwaar overbelast en ieder proces dat voorkomen kan worden scheelt. Bij mediation in Arnhem is er een heel andere sfeer dan in een proces. Het gaat veel informeler er is niet het stijve protocol van de rechtbank en partijen zijn bij mediation veel meer betrokken. Onder leiding van de mediator in Arnhem komen ze gemakkelijker tot inzicht in waar hun standpunten verenigbaar zijn. Dat leidt tot resultaten die ook vanzelfsprekender geaccepteerd worden. Bij een gerechtelijk vonnis moet je maar afwachten hoe het uitvalt. En als dat voor de ene partij niet goed voelt, is het voor die partij ook moeilijker om zich er aan te conformeren.

Mediation in de praktijk in Arnhem

De meeste mediations liggen in de sfeer van het individu. Bijvoorbeeld echtscheidingen, erfenis kwesties en arbeidsconflicten. Maar het kan ook gaan om conflicten met een overheid.  Echtscheidingen liggen vrijwel altijd heel gevoelig; daar werkt mediation veel beter dan een rechterlijk vonnis. Uitspraken over boedelverdeling, alimentatie en omgangsregelingen met kinderen moeten wel worden geaccepteerd en vooral ook nagekomen. Dat kan nog wel eens tot problemen leiden. Arbeidsconflicten met ontslag als gevolg komen veelal voor de rechter, vaak uit kwaadheid of revanche gevoelens. In de praktijk wordt niemand daar wijzer van. De rechter kent de afvloeiingsbedragen en dat geldt ook voor de mediator in Arnhem. Procederen kost wel heel veel negatieve energie en verscherpt het rouwproces dat ontslag meestal met zich meebrengt. De mediator is in een deskundig geleid mediation proces in Arnhem in staat de meeste zaken te regelen, veel sneller en in een veel minder stressvolle situatie.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Arnhem e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.