Mediator in IJsselstein

Op zoek naar een mediator in IJsselstein?

U bent in een situatie beland die aanleiding geeft om een proces aan te spannen, maar u weet ook van de mogelijkheid van mediation. In IJsselstein vindt u gecertificeerde mediators van Merlijn groep. Mediators met specialisaties zodat die ook u kunnen helpen in uw specifieke conflict. U kunt met uw tegenpartij in IJsselstein overleggen of dat een goed idee is. Het gaat veel sneller, het kan in IJsselstein met een mediator uit IJsselstein, het is minder duur en je hoeft niet tijden te wachten voor je bij een rechtbank aan de beurt bent.

Conflicten spelen op heel verschillende terreinen en daarom is vaak een gespecialiseerde mediator in IJsselstein nodig. De mediator in IJsselstein werkt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat partijen hun echte belangen gaan zien los van emoties en revanchegedachten. Dan komen mensen tot inzichten die kunnen leiden tot oplossingen. Mensen dragen zelf bij aan die oplossing en zullen die ook eerder accepteren en uitvoeren. De advocaat behartigt het belang van één partij en daarmee wordt het conflict vaak juist versterkt.

Mediation in IJsselstein

In IJsselstein neemt het aantal mediations toe. Dat komt mede door het beleid van de rechtbanken.  Rechters wijzen vrij dwingend op de mogelijkheid van mediation in IJsselstein, voordat ze een proces aannemen. Rechtbanken zijn overbelast en proberen wat ruimte te scheppen om van wachtlijsten af te komen. Mediation blijkt goed te werken, ook in IJsselstein; dus is het voor een rechter maatschappelijk verantwoord om naar mediation te verwijzen. Ze helpen in feite de burger die met mediation een uitkomst van zijn conflict krijgt met afspraken waaraan partijen zich eerder gebonden voelen dan bij een vonnis dat wordt opgelegd en waarvan de uitkomst misschien voor één van de partijen niet gunstig is.

Merlijn groep mediation in IJsselstein

Het meest voorkomend in IJsselstein is echtscheidingsmediation. Een mediator kan daar met zijn informele en persoonlijke manier van optreden veel beter mee overweg dan een rechter die zal moeten beslissen.  Ontslagzaken worden in IJsselstein ook vaker met mediation geregeld en niet zoals gebruikelijk was, voor de rechter. In het proces voor de rechtbank slijpen de advocaten de messen om de andere partij in diskrediet te brengen en uiteindelijk levert dat alleen verliezers op. De ontslagene komt dieper in de put en het bedrijf lijdt op zijn minst reputatieverlies. Met een gespecialiseerde arbeidsmediator van Merlijn groep in IJsselstein kunnen alle belangrijke zaken met minder kosten en zonder de stress van het gevecht voor de rechtbank geregeld worden. We zien verder in IJsselstein ook mediation in zakelijke geschillen, mediation bij erfenis verdelingen, mediation tussen teams in een organisatie en mediation waar een overheid bij betrokken is.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in IJsselstein e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan