Mediator in Deventer

Op zoek naar een mediator in Deventer?

Merlijn groep is een organisatie met mediators over het hele land. Zo vindt u in de regio Deventer gecertificeerde en gespecialiseerde mediators die aan de hoge kwaliteitseisen van Merlijn voldoen. Ze beschikken over verschillende specialisaties, omdat een gecompliceerd zakenconflict een ander soort specifieke kennis vergt dan bijvoorbeeld een pensioenkwestie. Onze mediators in Deventer kunnen daardoor alle soorten geschillen aan. Mediation in Deventer gaat heel anders dan procederen voor de rechtbank.

De mediator in Deventer praat met beide partijen tegelijk en probeert ze zich bewust te laten worden van wat echt hun belang is, los van emoties en vooringenomen standpunten. In die bewustwording worden zaken zichtbaar die tot een overeenkomst kunnen leiden. De advocaat uit Deventer probeert in een proces het belang van zijn cliënt zoveel mogelijk aan te scherpen, hopend op een voor die cliënt gunstig vonnis; het conflict als zodanig wordt daarmee niet opgelost. De oplossingen, die bij mediation in Deventer gevonden worden beklijven veel meer, omdat partijen ze zelf als het ware hebben gevonden.

Mediation in Deventer

Mediation wint terrein ten opzichte van procederen. Dat komt vooral door de goede resultaten die met mediation worden behaald, ook in Deventer. Dit heeft rechters er landelijk toe gebracht om altijd te wijzen op de mogelijkheid van mediation voor er een proces wordt gestart. De keuze voor de inzet van mediators landelijk en dus ook in Deventer scheelt de rechtbanken veel werk en de burger is geholpen met een goede dienstverlening die sneller gaat en veel minder kosten met zich meebrengt.  Bij een proces komt er dan ook nog de uitspraak van de rechter, die vrijwel altijd in het voordeel is van één van beide partijen. Daarmee is een conflict niet weg.

De praktijk van mediation in Deventer

De meest voorkomende mediation kwesties in Deventer betreffen echtscheidingen en ontslagprocedures. Maar je ziet bij mediation in Deventer ook andere soorten geschillen waar gespecialiseerde mediators goed hun werk kunnen doen: Business mediation, mediation met een overheid als partij, familiekwesties bijvoorbeeld over erfenissen etc. Merlijn mediators in Deventer kunnen al dit soort zaken aanpakken. De mediator in Deventer heeft een informele, persoonlijke stijl van werken. Dat spreekt mensen meer aan en maakt ze ook eerder bereid om zich aan gemaakte afspraken te houden. Dat laatste is vaak heel noodzakelijk; denk maar eens aan een omgangsregeling met kinderen na een scheiding. Bij het vonnis van de rechter is dat lang niet altijd het geval. Ontslagzaken worden vaak voor de rechter gebracht; soms spelen daar emoties bij, revanchegedachten bijvoorbeeld. De werkelijkheid is dat de advocaten zullen proberen de tegenpartij zoveel mogelijk verwijten te maken. Dat geeft veel stress en negatieve energie. Degene die ontslagen wordt, komt daardoor dieper in de put en verder af van de zoektocht naar nieuw werk. De gespecialiseerde mediator in Deventer kent ook alle regels en mogelijkheden rond ontslag. Die kan met inzet van arbeidsmediation alle belangrijke zaken tussen partijen, praktisch en snel regelen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Deventer e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.