Mediator in Veendam

Op zoek naar een mediator uit Veendam?

In Veendam vindt u de mediators van Merlijn mediation, gecertificeerde, ervaren en gespecialiseerde mediators voor alle soorten conflicten in de regio Veendam. De mediator in Veendam gaat op een andere manier te werk dan een advocaat. Een advocaat behartigt de belangen van één partij tegen die van de andere partij.

De mediator in Veendam werkt met beide partijen, die hij zich bewust laat worden van hun echte belangen, om daar in mogelijkheden te vinden om het eens te kunnen worden over een oplossing. De oplossingen, die bij Mediation in Veendam ontstaan, zijn per definitie acceptabel voor beide partijen die zelf aan die oplossing hebben bijgedragen.

Mediation in Veendam

Landelijk wijzen rechters bij een aanvraag voor een procedure altijd eerst op de mogelijkheid van mediaton. Dat gebeurt ook in de regio Veendam. Omdat onze Merlijn mediators in Veendam goede resultaten hebben met hun mediation activiteit, willen rechters daar graag gebruik van maken om hun overvolle agenda te ontlasten maar ook om burgers daar een dienst mee te bewijzen. Mede daardoor groeit mediation in Veendam in vergelijking met rechtspraak. Merlijn mediation in Veendam gaat veel sneller en is veel minder kostbaar dan een proces. Bovendien kan een uitspraak van de rechter nog wel eens ongunstig uitpakken voor één van beide partijen. Dat helpt niet om het conflict echt uit de wereld te helpen.

Mediation in de praktijk in Veendam

Echtscheiding en ontslag zijn de meest voorkomende thema’s van mediation in Veendam. Maar er zijn ook andere soorten geschillen waar gespecialiseerde mediators goed hun werk kunnen doen. Bij gecompliceerde zakelijke kwesties bijvoorbeeld, of in geschillen waar een overheid bij betrokken is, of erfeniskwesties. Al dergelijke conflicten kunnen in Veendam via mediation, met Merlijn mediators uit Veendam worden aangepakt. De informele aanpak van de mediator in Veendam spreekt mensen veel meer aan dan de formele gang van zaken in een rechtbank, zeker als er veel emoties spelen. Denk eens aan zoiets als de omgangsregeling met de kinderen na een scheiding; dan moeten partijen het eens kunnen worden en de afspraken ook nakomen. Wat de rechter afdwingt hoeft lang altijd tot een door beide partijen geaccepteerde regeling te leiden. Bij ontslag wordt vaak gekozen voor een procedure voor de rechtbank, soms uit revanche gedachten, soms met de vage hoop dat de rechter het ontslag zal terugdraaien. In de praktijk zal dat laatste niet gebeuren. Wat wel gebeurd is, dat advocaten proberen elkaars cliënten zwart te maken.  Voor degene die ontslag krijgt, betekent dat veel negatieve energie; energie die juist nodig is om de draad weer op te kunnen pakken op zoek naar nieuw werk. De arbeidsmediator in Veendam kent ook alle regels en mogelijkheden rond ontslag en kan via mediation alle belangrijke zaken op een praktische manier geregeld krijgen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Veendam e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.