Mediator in Purmerend

Op zoek naar een mediator in Purmerend?

Conflicten worden in Purmerend meer en meer aangepakt via mediation met een mediator uit Purmerend. In de regio Purmerend vindt u de ervaren mediators van Merlijn groep. Zij zijn gecertificeerd, waardoor ze erkend worden door de rechtbanken en ze zijn als groep voldoende gespecialiseerd.

Voor ieder soort conflict kunt u gebruik maken van een op dat gebied gespecialiseerde mediator van Merlijn groep in Purmerend. Conflicten kunnen op heel verschillende terreinen spelen en specialisatie is daarom noodzaak.  De mediator in Purmerend pakt zaken anders aan dan een advocaat. De advocaat behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Purmerend werkt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat partijen hun echte belangen gaan zien los van emoties en revanchegedachten. Dan komen mensen tot inzichten die kunnen leiden tot oplossingen. Dat gaat dan veel sneller dan bij een rechtszaak, en het kost minder. Bovendien is de uitkomst van mediation in Purmerend altijd acceptabel, omdat partijen zelf hebben bijgedragen aan die uitkomst.

Mediation in Purmerend

We zien een groei van mediation in Purmerend; dat komt ook door het beleid van de rechtbanken landelijk en in de regio Purmerend. Rechters wijzen op mediation als middel om een conflict op te lossen, voordat ze aan een proces beginnen. Rechtbanken zijn overbelast en proberen wat ruimte te scheppen om van wachtlijsten af te komen. Mediation blijkt ook in Purmerend goed te werken. Dus is het voor een rechter maatschappelijk verantwoord om naar mediation te verwijzen. Ze helpen in feite de burger die met mediation een uitkomst van zijn conflict krijgt met afspraken waaraan partijen zich eerder gebonden voelen dan bij een opgelegd vonnis.

De praktijk van mediation in Purmerend

Het meest voorkomende thema voor mediation in Purmerend is echtscheiding; dat leent zich ook veel meer voor mediation, zeker als het gaat over omgangsregels met kinderen waar men zich aan zal willen houden. Ook worden ontslagzaken vaker met mediation in Purmerend geregeld en niet zoals gebruikelijk was, voor de rechter. Het besef dringt door, dat alle partijen verliezen in een proces waarbij standpunten worden aangescherpt en het conflict verergerd wordt. De ontslagene komt dieper in de put en het bedrijf lijdt op zijn minst reputatieverlies. Met een gespecialiseerde arbeidsmediator in Purmerend kunnen alle relevante zaken snel en met minder kosten geregeld worden. We treffen in Purmerend ook zakelijke mediation, pensioen mediation, familiekwesties bijvoorbeeld over erfenissen en mediation tussen teams in een organisatie, die problemen hebben met samenwerking.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Purmerend e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.