Mediator in Maarssen

Op zoek naar een mediator in Maarssen?

Voor conflicten lijkt mediation veel meer de weg naar oplossingen dan procederen. Een proces brengt veel kosten met zich, duurt lang en de uitkomst is onzeker. Mensen zoeken liever een mediator dicht bij huis, in Maarssen bijvoorbeeld. Die zijn er. Merlijn groep mediators heeft in Maarssen ervaren en gecertificeerde mediators, die ook nog eens beschikken over voldoende specialisaties om in alle soorten conflicten te kunnen acteren. Een echtscheiding is nu eenmaal iets anders dan een conflict bij een bedrijfsovername.

Dat vraagt van de mediator in Maarssen een ander soort kennis en een andere attitude. Mediation in Maarssen werkt anders dan procederen met een advocaat. De advocaat behartigt één belang, de mediator in Maarssen spreekt met beide partijen en laat die zich bewust worden van wat hun echte belangen zijn. Partijen moeten loskomen van hun posities en vanuit hun echte belangen ook zicht krijgen op de dingen, die juist wel samenvallen. De mediator in Maarssen laat partijen zelf hun oplossing creëren; dat geeft meer acceptatie dan iets opgelegd krijgen door een rechterlijke uitspraak.

Mediation in Maarssen

In Maarssen zien we een groei van mediation ten opzichte van procederen. Dat gaat nog om kleine getallen als we mediation afzetten tegen de 1,7 miljoen processen die er in 2015 in Nederland zijn gevoerd, maar het zegt ook iets over de enorme groeipotentie van mediation in Nederland en dus ook in Maarssen. Rechters dragen daar ook aan bij door bijna dwingend te wijzen op de mogelijkheid van mediation in Maarssen voor dat ze een procedure accepteren. Ze zien de goede resultaten die met gecertificeerde mediators in mediation processen worden behaald en voelen zich daardoor gesterkt om deze aanpak aan te moedigen. In de praktijk voelen mensen zich ook prettiger bij de informele aanpak van de mediator. Daar worden afspraken gemaakt waar je je aan wilt houden; bij de rechter wordt een uitspraak gedaan, waaraan je je maar hebt te houden. Het motivatie verschil moge duidelijk zijn.

Onze mediators in de praktijk van mediation in Maarssen

Mediation en echtscheidingskwesties is in Maarssen een bekend thema en terecht. De persoonlijke aanpak van de mediator in Maarssen past meer bij heel persoonlijke zaken die geregeld moeten worden bij een scheiding, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Mediation en ontslagzaken is een nieuwere, maar een groeiende praktijk. Moddergevechten voor de rechtbank brengen noch werkgever noch werknemer veel voordeel. Ze verliezen er beiden bij. Een gespecialiseerde mediator in Maarssen kan ontslagzaken in overleg zodanig regelen dat de rechter er alleen nog een stempel op hoeft te zetten, zonder alle narigheid en stress. Merlijn mediators zijn in Maarssen ook betrokken bij zakelijke conflicten, of bij kwesties met een overheid als partij, of bij andere familiale problemen, zoals erfeniskwesties.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Maarssen e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.