Mediator in Middelburg

Op zoek naar een mediator in Middelburg?

De toepassing van mediation bij conflicten in Middelburg groeit. Daardoor daalt het aantal rechtszaken bij de rechtbank in Middelburg. De resultaten met mediation in Middelburg zijn zodanig positief, dat de rechters in Middelburg mediation aanmoedigen. Zij wijzen expliciet op de mogelijkheid een gecertificeerde mediator in Middelburg te zoeken en zo het probleem aan te pakken in plaats van te gaan procederen. Het gaat sneller, is minder kostbaar en het werkt.

Ook de afspraken die bij mediation worden gemaakt worden beter nageleefd dan bij een uitspraak van de rechter. De mediator in Middelburg is onpartijdig en werkt met beide partijen. De advocaat in Middelburg is per definitie partijdig; die staat voor het belang van zijn cliënt. Dat moet wel tot verscherping van het conflict leiden. De mediator in Middelburg krijgt partijen zover dat ze hun echte belangen gaan zien en dat ze hun vooringenomen standpunten loslaten. Dan worden mogelijkheden zichtbaar om tot overeenstemming te komen.

Ik zoek een mediator in Middelburg

In Middelburg vindt u de gecertificeerde mediators van Merlijn groep. Zij voldoen aan de kwaliteitseisen van de rechtbanken en zijn voldoende gespecialiseerd om in ieder type conflict in Middelburg te kunnen optreden. Een bedrijfsovername die moeizaam verloopt vereist andere kennis dan een kwestie over een erfenis of een gevoelige kwestie bij echtscheiding. Daarom hebben Merlijn mediators zich gespecialiseerd naast hun algemene mediation kennis en vaardigheid.

De praktijk van mediation in Middelburg

Echtscheiding en mediation is in Middelburg inmiddels een vertrouwd koppel. Een mediator past ook meer bij de gevoelige kwesties die geregeld moeten worden dan een rechter; denk eens aan omgangsregels met kinderen. Onze mediators in Middelburg zijn verder ook betrokken bij zakelijke conflicten, bij kwesties met een overheid als partij en bij familiale kwesties als erfenisverdelingen bijvoorbeeld. Merlijn mediators in Middelburg zijn in al dit soort conflicten thuis. Ontslagzaken kwamen standaard voor de rechter in Middelburg. Maar het besef dringt door dat dat voor beide partijen meestal meer schade opleverde dan winst. De werknemer krijgt in een proces heel veel verwijten en de werkgever krijgt ook zijn portie van de advocaat van de tegenpartij. De gespecialiseerde mediator in Middelburg is volstrekt competent om een ontslagzaak in overleg te regelen zonder het energieverlies van de strijd voor de rechtbank.

 

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Middelburg e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.