Kuijpers | mevr. drs. N.B. Kuijpers (Nicole)

Regio's: Door heel NL, Noord-Brabant

Als mediator begeleid ik individuen en groepen bij het oplossen van conflicten en het herstellen van relaties. Ik bied de volgende diensten:

• Conflictoplossing: Ik help bij het aanpakken van problemen zoals zakelijke geschillen, arbeidsconflicten, burenruzies, scheidingen, erfeniskwesties, en communicatieproblemen tussen betrokkenen.

• Herstel van Relaties: Ik ondersteun bij het herstellen van verstoorde relaties, zoals tussen collega's, buren, familieleden, en andere partijen.

• Veilige Omgeving: Ik creëer een vertrouwelijke en neutrale ruimte waar iedereen zich gehoord voelt en vrijuit kan spreken zonder angst voor oordeel of repercussies.

• Duurzame Oplossingen: Samen werken we aan praktische en blijvende afspraken, die door alle betrokken partijen worden gedragen.

• Individuele Begeleiding: Ik bied individuele sessies voor diegenen die extra ondersteuning nodig hebben om hun gevoelens en standpunten te uiten.

• Nazorg en Follow-up: Na het bereiken van een overeenkomst bied ik follow-up sessies aan om ervoor te zorgen dat de afspraken worden nageleefd en om verdere ondersteuning te bieden indien nodig.

Wie ben ik:

Als mediator ben ik empathisch, doortastend en resultaatgericht. Met een achtergrond in psychologie en uitgebreide ervaring in conflictbemiddeling, ben ik goed toegerust om effectief te communiceren en te onderhandelen, zelfs in de meest complexe situaties. Mijn aanpak is erop gericht om alle betrokkenen zich gehoord en begrepen te laten voelen.

Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking en ben vastbesloten om mensen te helpen uitdagingen te overwinnen en een weg naar harmonie te vinden. Ik werk met een persoonlijke benadering die zich richt op het opbouwen van vertrouwen en begrip, zodat duurzame en werkbare oplossingen mogelijk worden.

Mijn persoonlijke ervaring met een scheiding in 2019 heeft me een diepgaand begrip gegeven van de emotionele en praktische uitdagingen die bij conflicten komen kijken. Dit stelt me in staat om nog beter te ondersteunen, omdat ik uit eigen ervaring weet wat mensen in dergelijke situaties doormaken. Deze ervaring verrijkt mijn professionele praktijk, waardoor ik met nog meer empathie en inzicht kan helpen.

Mijn doel is om anderen te begeleiden naar duurzame oplossingen en hernieuwd vertrouwen. Door mijn professionele kennis te combineren met mijn persoonlijke ervaring, bied ik een unieke en effectieve benadering van mediation.

Opleiding en werkervaring:

Ik heb een WO-masterdiploma in Psychologie en Bedrijfskunde en ben daarnaast opgeleid als mediator, met een specialisatie in familiemediation.

Voorafgaand aan mijn carrière als mediator heb ik jarenlang gewerkt in een corporate omgeving, waarbij ik 15 jaar mensen en teams heb begeleid bij het omgaan met diverse persoonlijke en bedrijfsmatige problemen. Mijn ervaring heeft me geleerd om complexe situaties te begrijpen en oplossingsgericht te denken.

Accreditatie en overige Relevante Zaken:

Ik ben geaccrediteerd door de Mediatorsfederatie Nederland (MFN) en lid van de beroepsvereniging NMv. Ik heb succesvol bemiddeld in talrijke geschillen, variërend van zakelijke conflicten tot familieproblemen. Mijn vermogen om neutraal te blijven, een veilige omgeving te creëren, en mijn vaardigheid om mensen aan te zetten tot het vinden van creatieve oplossingen, hebben aanzienlijk bijgedragen aan positieve resultaten voor mijn cliënten.

Mijn aanpak is gebaseerd op:

• Neutraliteit: Ik blijf objectief en onpartijdig, waardoor alle betrokken partijen zich gehoord en gerespecteerd voelen.

• Veilige Omgeving: Ik zorg voor een vertrouwelijke en ondersteunende setting waar iedereen vrijuit kan spreken zonder angst voor oordeel of repercussies.

• Creatieve Oplossingen: Ik moedig betrokkenen aan om zelf met innovatieve en flexibele benaderingen te komen, wat leidt tot werkbare en duurzame oplossingen die door alle partijen worden geaccepteerd.

Door deze aanpak heb ik veel mensen geholpen om conflicten op te lossen en betere relaties op te bouwen, wat heeft geleid tot duurzame en positieve uitkomsten.

"Vanuit verbinding naar groei."

Talen

  • Engels
  • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Specialismen

Nicole Kuijpers is gespecialiseerd in

Inzetbare Mediators

U zoekt een mediator? Wij begrijpen dat u spoedig een oplossing voor uw probleem wilt en dat is precies wat wij u kunnen bieden. Naast bemiddelingsvaardigheden beschikken onze mediators…

Meer over Inzetbare Mediators

Online mediation

Wanneer de reisafstand tussen partijen te groot is of tijdens een pandemie kan het handig of noodzakelijk zijn om de mediation online te doen. Via een beveiligde en afgeschermde online …

Meer over Online mediation

Peer mediation

Peer mediation vindt plaats op scholen. Steeds vaker of in ieder geval vaker dan gewenst komen ruzies voor tussen leerlingen. Bij peermediation is de mediator een schoolgenoot, een geli…

Meer over Peer mediation

Exit mediation

Exit mediation is de naam die we geven aan een mediation waarbij al voorafgaand aan de mediation of tijdens de mediation duidelijk is / wordt dat een samenwerking wordt beëindigd, waar…

Meer over Exit mediation

Scheidingsmediation

Bij een scheidingsmediation richt de mediator zich op scheidingen. Een scheiding is een pijnlijke gebeurtenis waarin emoties een grote rol spelen. Om te voorkomen dat de situatie tussen…

Meer over Scheidingsmediation

Mediation

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten. Een neutrale deskundige, de mediator, begeleidt de communicatie en onderhandelingen tussen twee of meer conflictpartners bij het vin…

Meer over Mediation