Teammediation

Formele begeleiding

Ook in:
Nederlands
Engels
Duits
Frans

Bij een team mediation richt de mediator zich op problemen of conflicten binnen een team. Als de samenwerking binnen een team vast gelopen is, kan teammediaton uitkomst bieden. Het gaat bij een team om de interactie tussen de verschillende leden.

Een conflict wordt nooit door een lid gecreëerd. Wat speelt zich tussen mensen af? Hoe verhouden de groepsleden zich tot elkaar en welke gewoonte spelen een prominente rol? Belangrijke onderwerpen binnen teammediation.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt teammediation in?

Bij een team in conflict zal het zoeken naar de schuldvraag de oplossing niet brengen. Hooguit moet de ‘zondebok’ vertrekken. Hiermee verdwijnt het probleem echter niet. We zijn gewend te kijken naar individuele eigenschappen, terwijl het gaat om de interactie tussen de leden van het team. Wat speelt er zich tussen mensen af?  Hoe verhouden de groepsleden zich tot elkaar en welke beelden en gewoonten spelen hierin een prominente rol. Deze patronen kunnen een dwingend karakter krijgen, de groepsleden houden elkaar gevangen in die patronen waardoor de samenwerking stagneert.

Redenen om te kiezen voor teammediation

  • Een teammediator spreekt met alle individuele groepsleden voorafgaand aan de mediation. De mediator krijgt zo een goed beeld van de verschillende leden van de groep en het probleem als geheel. Op basis van deze informatie kan de mediator inschatten wat er moet gebeuren.
  • Tijdens de plenaire gesprekken komen de emoties en frustraties aan de orde. Ieder teamlid krijgt de kans om te zeggen wat hij of zij te zeggen heeft. De anderen reageren niet, ze luisteren alleen. Hierdoor wordt ieder teamlid gehoord en krijgt ieder teamlid het gevoel gehoord te zijn. Is dit niet het geval krijgt ieder teamlid nog een kans om dat wat gezegd moet worden te zeggen.
  • Nadat iedereen zich gehoord voelt, richt de mediator zich op de toekomst. Hoe willen wij met elkaar samenwerken is de vraag die centraal komt te staan en waarover afspraken worden gemaakt. De interactie tussen de teamleden staat centraal.

Soorten mediations

  • Pre-mediation / gespreksbegeleiding. Een pre-mediator/gespreksbegeleider begeleidt een gesprek tussen conflictpartners zonder de formele richtlijnen die een mediation traject met zich mee brengt.
  • Arbeidsmediation. Een arbeidsmediator richt zich vooral op conflicten rondom en op het werk.
  • Exitmediation. Een exit-mediator zorgt ervoor dat het conflict en de relatie, in goed overleg, worden beëindigd.
  • Beleidsbemiddeling. Een beleidsmediator richt zich op complexe maatschappelijke conflicten en vastgelopen beleidskwesties.
  • Businessmediation. Een business mediator heeft zicht op de cultuur en kennis van processen in de bedrijven waar hij of zij bij betrokken wordt.
  • Familiemediation. Een familiemediator richt zich op verstoorde familieverhoudingen. Denk aan erfeniskwesties, omgang met nieuw ontstane familieverbanden en natuurlijk echtscheidingen.
  • Medezeggenschapsmediation / OR Mediation. Een medezeggenschapsmediator houdt zich bezig met conflicten tussen bestuurder en OR of tussen medezeggenschapsorganen.
  • Overheidsmediation. Een overheidsmediator kent de overheid goed, heeft kennis van het bestuursrecht en kan dienen als brug en vertaler van belangen.
  • Pensioenmediation. Een pensioenmediator kent de ingewikkelde en complexe wereld van de pensioenen. Hij of zij heeft vaak te maken met partijen die elkaar niet kennen.
  • Teammediation. Een teammediator richt zich op de interactiepatronen binnen een team.
  • Online mediation. Een online mediation vindt plaats via internet, de mediation verloopt verder als elke andere.

Heeft u een conflict en zoekt u een mediator? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van mediation? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Artikelen

Over teammediation

Opleidingen

Voor teammediation

Ook online mogelijk!

Mediationvaardigheden op de werkvloer

Introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicten
( 71 Beoordelingen )

In iedere organisatie komen situaties voor waarbij conflictvaardig handelen grote voordelen oplevert. Door de kracht van mediation te doorgronden, kunt [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
19-03-2024

Professionals

Onze teammediators

Alle professionals

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Actueel

Evenementen