Gespreksbegeleiding

Ook in:
Nederlands
Duits
Engels
Marokkaans
Frans

Gespreksbegeleiding biedt een informele vorm van ondersteuning bij een (dreigend) conflict waarbij het onderling overleg niet meer effectief is. Als betrokkenen mediation of andere (meer) formele wegen een te zwaar middel vinden, kunnen zij ervoor kiezen om onder begeleiding van een onafhankelijk derde écht met elkaar in gesprek te gaan. Zodat zij een dialoog aan gaan in plaats van gelijk halen via monologen.

Van mens tot mens om de tafel gaan zitten met een kopje koffie erbij én … een gespreksbegeleider.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt gespreksbegeleiding in?

Dit ‘goede gesprek’ wordt dan gevoerd onder leiding van een conflictprofessional. Bij Merlijn wordt dan een ervaren conflictadviseur ingezet, die dat gesprek begeleidt, in goede banen leidt en er tevens voor waakt dat mensen geen dingen zeggen die later tegen hen gebruikt kunnen worden. Afhankelijk van de mate van escalatie van het conflict en de belangen die spelen, kan vertrouwelijkheid worden afgesproken. Een goede gespreksbegeleider is in staat om als onafhankelijke derde op een effectieve wijze te luisteren, samen te vatten en door te vragen, zodat de deelnemers aan het gesprek zich gehoord voelen. Daarnaast zal de gespreksbegeleider de kaders en doelen van het gesprek in kaart brengen en zorgen dat het gesprek gestructureerd verloopt. Waar nodig zal de gespreksleider in de relatie van de deelnemers onderzoeken wat nodig is om (weer) effectief over de inhoud te kunnen praten.

Redenen om te kiezen voor gespreksbegeleiding in ‘het goede gesprek’

De keuze voor een gespreksbegeleider wordt vaak gemaakt bij een potentieel of beginnend conflict.

De voordelen van gespreksbegeleiding:

  • het is de lichtst mogelijke, zeer informele interventie.
  • er is niettemin een professionele voorzitter aanwezig.
  • er is vertrouwen en rust tijdens het gesprek; het gesprek verloopt gestructureerd en emoties worden zoveel mogelijk vertaald naar behoeften.
  • de belangen van de mensen worden bewaakt, eventueel door vertrouwelijkheid af te spreken.
  • ineffectieve gespreksvoering wordt snel herkend en ondervangen; de deelnemers worden begeleid in het weer effectief maken van hun communicatie
  • verdere beschadiging van de onderlinge relaties wordt voorkomen.

Dreigt er een conflict en zoekt u een gespreksbegeleider? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van begeleiding? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Artikelen

Over gespreksbegeleiding

Opleidingen

Rondom gespreksbegeleiding

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024

Gespreksbegeleider

Naast u

Gespreksbegeleiding is handig als een situatie een potentieel of beginnend conflict dreigt te worden. U wordt professioneel voorbereid op het gesprek dat u moet voeren.

Professionals

Onze gespreksbegeleider in de buurt

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Klachtenfunctionaris

De klachtenfunctionaris draagt bij aan een effectieve oplossing van problemen tussen klager en beklaagde. De functionaris levert een bijdrage aan een effectief klachtenmanagement en con…

Meer over Klachtenfunctionaris

Bedrijfsmaatschappelijk werker (BMW) voor uw medewerker en de organisatie

De bedrijfsmaatschappelijk werker is een allround psychosociaal deskundige en daardoor voor organisaties een goede keuze voor de psychosociale zorg voor medewerkers in de organisatie. D…

Meer over Bedrijfsmaatschappelijk werker (BMW) voor uw medewerker en de organisatie

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan