Gespreksbegeleiding

Psychosociale begeleiding

Gespreksbegeleiding biedt informele ondersteuning bij een (dreigend) conflict. Het is een professioneel steuntje in de rug bij het snel, en zo geruisloos mogelijk, oplossen van het conflict. Indien u dat wenst kan de gespreksleider ook de regie overnemen tijdens het gesprek.

De gespreksbegeleider bereidt u op het gesprek voor zodat u in staat bent om emoties te vertalen naar behoeften. Dit kan de gespreksbegeleider ook voor uw gesprekspartner doen. Hierdoor wordt verdere beschadiging van onderlinge relaties voorkomen.

Conflictoplossing

Kiezen van een conflictbegeleidingsmethode: hoe lichter hoe beter

Lees meer
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt gespreksbegeleiding in?

De gespreksbegeleider treedt meestal op voor één van de deelnemers. Samen met cliënt bereidt hij de gesprekken voor. De begeleider zorgt ervoor dat de cliënt niet alleen (voelt) staan.
De cliënt kan de gespreksbegeleider ook vragen woordvoerder te zijn. In dat geval voert de begeleider het gesprek.

Een gespreksbegeleider kan ook voor beide (of alle) cliënten optreden.

Redenen om te kiezen voor gespreksbegeleiding

De keuze voor een gespreksbegeleider wordt vaak gemaakt bij een potentieel of beginnend conflict. De cliënt moet hiervoor voldoende vertrouwen hebben in de goede wil en bedoelingen van de ander.

De voordelen van gespreksbegeleiding:

  • de client is professioneel voorbereid op het gesprek.
  • er is vertrouwen en rust tijdens het gesprek. Emoties worden vertaald naar behoeften.
  • de regie in het gesprek kan desgewenst worden overgenomen.
  • verdere beschadiging van de onderlinge relaties wordt voorkomen.

Dreigt er een conflict en zoekt u een gespreksbegeleider? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van begeleiding? Neem vrijblijvend contact met ons op

Artikelen

Over gespreksbegeleiding

Opleidingen

Rondom gespreksbegeleiding

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
29-11-2021

Gespreksbegeleider

Naast u

Gespreksbegeleiding is handig als een situatie een potentieel of beginnend conflict dreigt te worden. U wordt professioneel voorbereid op het gesprek dat u moet voeren.

Professionals

Onze gespreksbegeleider in de buurt

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Klachtenfunctionaris

De klachtenfunctionaris draagt bij aan een effectieve oplossing van problemen tussen klager en organisatie. Daarnaast levert de functionaris een bijdrage aan een effectief klachtenmanag…

Meer over Klachtenfunctionaris

Bedrijfsmaatschappelijk werker (BMW)

De bedrijfsmaatschappelijk werker biedt psychosociale begeleiding aan alle medewerkers in een organisatie. Bedrijfsmaatschappelijk werk kan helpen (functionerings) problemen bespreekba…

Meer over Bedrijfsmaatschappelijk werker (BMW)

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictenscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Gratis inloopspreekuur

Voorkeur voor advies op maat?

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur