Mediator in Maastricht

Op zoek naar een mediator uit Maastricht?

Merlijn groep is een organisatie die niet alleen mediators opleidt maar die ook mediators beschikbaar heeft in het hele land. In de regio Zuid-Limburg, specifiek voor de stad Maastricht staan ervaren, gecertificeerde mediators voor u klaar. Voor alle soorten conflicten kunt u in de regio Maastricht bij ons terecht.

Familie kwesties, zakelijke conflicten, problemen waarbij een overheid is betrokken of conflicten op de werkvloer, individueel of tussen teams, alle specialismen zijn vertegenwoordigd. Mediation is in Maastricht een veel aantrekkelijker manier om een conflict te beëindigen dan een proces bij de rechtbank, dat nogal wat onzekerheid in zich heeft, veel tijd kost en dus duur is. De mediator in Maastricht werkt met beide partijen in het conflict en laat beide partijen de eigen en elkaars belangen zien. Van daaruit laat hij ze zelf komen tot het punt waar die belangen convergeren en een oplossing mogelijk is.

Mediation in Maastricht

Het huidige beleid van de rechtbank in Maastricht is er op gericht om eerst de procesaanvragers te wijzen op de mogelijkheid van mediation alvorens een proces daadwerkelijk te starten. Rechters voelen zich daarin gesterkt door de goede resultaten met mediation en de grotere acceptatie van de uitkomsten van mediation in vergelijking met die van rechterlijke uitspraken. Zij dienen met dit beleid een maatschappelijk belang. Mediation in Maastricht geeft immers resultaten die door partijen worden nageleefd. Dat voorkomt veel problemen.

Wat zien we bij Mediation in Maastricht

Zoals we al vermeldden hebben we in Maastricht mediators voor alle soorten mediation. In Maastricht natuurlijk ook business mediation, internationaal georiënteerd en mediation waar een overheid bij betrokken is. Er zijn in Maastricht grote overheidswerkgevers en belangrijke non profit organisaties. Zoals in de meeste regio’s spelen mediations op individueel niveau ook in Maastricht een belangrijke rol. Arbeidsmediation waarbij ontslag in het spel is, leidt vaak tot procedures. Die kosten heel veel negatieve energie en helpen degene die ontslagen wordt niet veel verder om weer klaar te zijn voor een nieuwe plek op de arbeidsmarkt. De mediator brengt de meeste problemen tot een praktische overeenkomst, waar u mee verder kunt. Zoiets geldt in minstens even sterke mate voor mediation in Maastricht bij echtscheidingen. Alle gevoelige kwesties daarbij kunnen veel beter worden opgelost in een overeenkomst waar u actief bij betrokken bent, dan in een gerechtelijke uitspraak die u maar moet slikken. Denk maar aan zaken als boedelverdeling en regels voor de omgang met kinderen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Maastricht e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.