Mediator in Stadskanaal

Op zoek naar een mediator uit Stadskanaal?

Mensen en organisaties komen in hun bestaan ongetwijfeld een keer in een conflict. Dat kan soms zodanige vormen aannemen dat u er zelf niet uitkomt; maar een rechtszaak beginnen? Dat geeft toch veel onzekerheid. U heeft gehoord van het fenomeen mediation en besluit dat nader te onderzoeken. Een mediator in Stadskanaal; die gaat u vinden. Merlijn groep heeft gekwalificeerde mediators in de regio Stadskanaal die u kunnen helpen. Zij hebben voldoende specialisaties in huis om uw probleem aan te kunnen pakken.

Een echtscheiding is iets anders dan een business conflict of een conflict over pensioen, of over een erfenis. Vandaar dat onze mediators in Stadskanaal moeten beschikken over een aantal specialisaties. Mediation in Stadskanaal werkt heel anders dan procederen bij een rechtbank. De mediator in Stadskanaal treedt niet op namens één partij maar spreekt met beide partijen en laat die zich bewust worden van hun echte belangen, en zorgt dat ze verder kijken dan hun emoties. In dit proces van bewustwording krijgen partijen in Stadskanaal zicht op zaken die tot een overeenkomst kunnen leiden. De “conflictpartners” creëren de oplossing als het ware zelf en dat zorgt voor betere afspraken en meer acceptatie.

Mediation in Stadskanaal

Steeds vaker kiest men tegenwoordig in Stadskanaal voor mediation om een conflict tot een oplossing te kunnen brengen. Mediation groeit ook landelijk. Dat komt vooral door de goede resultaten met mediation en omdat rechters mediation aanbevelen vanwege die goede resultaten. Rechters wijzen op de mogelijkheid om een gecertificeerde mediator in Stadskanaal te zoeken in plaats van een proces te beginnen. Het scheelt de rechtbanken veel werk en de burger of de organisatie is erbij gebaat. De informele persoonlijke manier van werken van de mediator in Stadskanaal spreekt meer aan dan de aanpak bij de rechtbank. Mediation in Stadskanaal gaat ook veel sneller, bespaart kosten en de uitkomst is voor beide partijen in Stadskanaal acceptabel. Bij de rechtbank is er meestal sprake van tenminste één verliezer.

De praktijk van mediation in Stadskanaal

Echtscheidingen zijn een zeer geaccepteerd thema voor mediation in Stadskanaal. De gevoelige zaken die spelen bij een scheiding lenen zich ook veel meer voor het optreden van een mediator dan voor een proces. Verder groeit het aantal mediations bij arbeidsconflicten, waar ontslag aan de orde is. Ontslagzaken voor de rechter leveren meestal schade voor beide partijen. De werknemer krijgt in zo’n proces heel veel over zich heen en het ontslag wordt vrijwel nooit ongedaan gemaakt. De werkgever wint er ook niet bij door hoge proceskosten en niet te onderschatten, het verlies van reputatie. Een mediator in Stadskanaal, die gespecialiseerd is in arbeidsconflicten kan met mediation in Stadskanaal alle zaken, die van belang zijn rond een ontslag regelen zonder een slopend proces voor de rechter. Onze mediators in Stadskanaal zijn ook betrokken bij zakelijke conflicten, of bij kwesties met een overheid, de gemeente of de provincie bijvoorbeeld.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Stadskanaal e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.