Mediator in Nieuwegein

Op zoek naar een mediator in Nieuwegein?

In Nieuwegein vindt u de mediators van Merlijn groep. Ervaren, met de nodige specialisaties en natuurlijk gecertificeerd. Dit zijn de mediators waarnaar rechters verwijzen, als ze mediation aanbevelen in plaats van een procedure voor de rechtbank. Niet iedere mediator in Nieuwegein kan voor ieder conflict ingezet worden.

Erfeniskwesties zijn anders dan pensioenconflicten en dat geldt ook voor ontslagzaken of gecompliceerde zakelijke geschillen. Vandaar de verschillende specialisaties, zodat er in Nieuwegein altijd een mediator voorhanden is die past bij uw conflict. De mediator in Nieuwegein gaat heel anders te werk dan de advocaat. Een advocaat behartigt het standpunt van één van de partijen. Dat standpunt wordt natuurlijk uitvergroot. Het gevolg is dat partijen nog verder van elkaar af komen te staan en dat het conflict verhardt. De rechter moet dan een uitspraak doen en het is maar de vraag wie daar tevreden mee zal zijn. De mediator in Nieuwegein spreekt met beide partijen, die hij zich bewust laat worden van waar het nu echt om gaat. Dan verdwijnen vooringenomen standpunten en gaan partijen zelf zien waar de oplossing zou kunnen liggen.

Mediation in Nieuwegein

Mediation leidt landelijk tot goede resultaten en dat geldt ook voor mediation in Nieuwegein. Daarom durven rechtbanken ook naar mediation te verwijzen. Natuurlijk ontlast dat de overvolle agenda’s van de rechtbanken, maar zonder de kennis van die resultaten zouden rechters dat beleid van verwijzen naar mediation niet kunnen uitvoeren. Mediation in Nieuwegein gaat sneller, is minder kostbaar en leidt tot een oplossing van conflicten en niet tot een vonnis waarvan je de uitkomst maar moet afwachten. De mediator in Nieuwegein heeft een informele en veel persoonlijker aanpak. Daarmee bereikt hij dat partijen sprekend met elkaar onder regie van de mediator tot oplossingen komen die ze ook echt zelf bereikt hebben. Het gevolg is dat afspraken makkelijker worden geaccepteerd en nageleefd.

Mediation, de praktijk in Nieuwegein

In de praktijk zien we in Nieuwegein veel mediations betreffende echtscheidingen en arbeidsconflicten. Maar ook alle andere soorten mediation komen voor in Nieuwegein: business mediation, team mediation, mediation met een overheid etc. Echtscheiding is vrijwel altijd een delicate kwestie, zeker als er kinderen bij in het spel zijn en er afspraken moeten komen over de omgangsregeling. Overeenstemming zoeken middels echtscheidingsmediation is daar een veel effectiever middel dan alles laten bepalen door een rechter. Dat geldt ook voor arbeidsconflicten met ontslag als gevolg. De ontslagene heeft maar één echt belang: een nieuwe baan. Daarvoor moet je stevig in je schoenen staan. Een slopend proces waarin je heel veel over je heen krijgt, helpt daar bepaald niet bij. De regelingen, de afvloeiingssom daar kan de gespecialiseerde Merlijn mediator in Nieuwegein ook mee uit de voeten. Die kan partijen in redelijkheid zover brengen dat ze zonder extra en onnodige schade verder kunnen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Nieuwegein e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.