Mediator in Helmond

Op zoek naar een mediator uit Helmond?

Mediators die zijn aangesloten bij Merlijn groep zijn verspreid over het hele land en ook in Helmond vindt u onze gekwalificeerde en gespecialiseerde mediators. Voor sommige terreinen van mediation in Helmond heb je nu eenmaal specialisten nodig, omdat daar specifieke kennis vereist is naast de algemene mediation vaardigheden, waarover natuurlijk al onze mediators beschikken. Anders dan de advocaat, die alleen voor het belang staat van één partij, zijn cliënt, brengt de mediator in Helmond partijen juist bij elkaar.

De mediator laat zien waar de echte belangen van partijen liggen en waar die wellicht convergeren. Zo maken partijen hun eigen oplossing en hoeven ze niet een onzeker vonnis van de rechter af te wachten.

Mediation in Helmond

In de regio Helmond wijzen rechters bij een procedure aanvraag altijd eerst op de mogelijkheid van mediators in Helmond. De mediators in Helmond zijn succesvol, waardoor de rechtbank, die toch al overbelast is, veel procedures kan voorkomen. Het is dan wel van belang dat er voldoende gespecialiseerde mediators in Helmond voor handen zijn. Een conflict tussen bedrijven is toch iets heel anders dan een conflict met een overheid of een echtscheiding. De oplossing die mediation in Helmond oplevert leidt tot acceptatie door partijen. Een uitspraak van de rechter kan voor de één gunstig zijn, maar voor de ander misschien onverteerbaar. Dan is het conflict daarmee niet uit de wereld.

De praktijk van mediation in Helmond

Echtscheiding en ontslag vormen het merendeel van de mediations in Helmond. Er zijn ook andere thema’s, zoals bijvoorbeeld erfeniskwesties, klant versus leverancier geschillen of grotere zakelijke conflicten. Al dit soort conflicten kan worden behandeld in een mediation procedure in Helmond met een mediator uit Helmond. De informele aanpak van de mediator in Helmond is vaak veel effectiever dan de formele benadering van de rechtbank, zeker als er veel emotie in het spel is. Denk eens aan omgangsregelingen met kinderen na een echtscheiding, of aan een ontslag kwestie. Bij ontslag, dat voor een rechtbank wordt uitgevochten, proberen partijen elkaar zoveel mogelijk schuld toe te schuiven; dat kan voor het slachtoffer heel beschadigend werken. Een arbeidsmediator in Helmond weet alles van afvloeiingsregels en ontslagvergoedingen. Die kan zaken op een rustige manier regelen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Helmond e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.