Mediator in Heerhugowaard

Op zoek naar een mediator in Heerhugowaard?

Veel mensen zijn inmiddels bekend met het fenomeen mediation, of ze hebben er tenminste van gehoord. Bij een mogelijk conflict zal iemand denken: ik wil mediation in mijn woonplaats Heerhugowaard dus ik zoek een mediator hier in Heerhugowaard. Zou dat mogelijk zijn?

Merlijn groep bestaat uit een landelijk gespreid netwerk van mediators die u ook in Heerhugowaard vindt.  Of het nu gaat om een echtscheiding, of om een geschil met de gemeente, of om een zakelijk conflict, de mediators van Merlijn groep beschikken collectief over alle specialismen die nodig zijn. Mediation in Heerhugowaard is echt iets anders dan een proces aanspannen bij een rechtbank. De mediator in Heerhugowaard spreekt met beide conflictpartijen en laat die zich bewust worden van wat hun echte belangen zijn. In dit proces van bewustwording krijgen partijen zicht op zaken die tot een overeenkomst kunnen leiden. Beide partijen maken de oplossing als het ware zelf. De uitkomst is dan geen onverwacht vonnis, waar je niet op zat te wachten, maar een serie afspraken waaraan partijen zich gemakkelijker zullen houden.

Mediation in Heerhugowaard

In heel Nederland groeit mediation; dat geldt ook voor mediation in Heerhugowaard. Rechtbanken hebben er voor gekozen om mediation in Heerhugowaard aan te bevelen, als iemand een proces wil aanspannen. De verwijzing geldt dan wel voor gecertificeerde mediators. Bij Merlijn groep vindt u uitsluitend gecertificeerde mediators. Rechters zien er voordelen in voor de burger omdat mediation goed werkt, minder duur is en sneller tot oplossingen leidt.  De informele persoonlijke manier van werken van de mediator in Heerhugowaard spreekt mensen meer aan dan de stijve protocollen van de rechtbank. Daardoor komen mensen eerder los van de blokkades die conflicten nu eenmaal met zich mee brengen.

Mediation in de praktijk in Heerhugowaard

De meeste mediations gaan in Heerhugowaard over echtscheiding. Arbeidsconflicten die tot ontslag leiden worden ook meer en meer behandeld door een gespecialiseerde arbeidsmediator in Heerhugowaard. Ontslagzaken voor de rechter leveren meestal schade voor beide partijen. De werknemer krijgt in zo’n proces heel veel over zich heen en het ontslag wordt vrijwel nooit ongedaan gemaakt. De werkgever wint er ook niet bij door hoge proceskosten en niet te onderschatten, het verlies van reputatie. De gespecialiseerde Merlijn mediator kent ook alle mogelijkheden en regelingen rond ontslag. Met mediation kunnen in Heerhugowaard vrijwel alle zaken, die van belang zijn rond een ontslag, in overleg geregeld worden zonder de stress van een juridisch proces voor de rechtbank. Onze mediators in Heerhugowaard zijn ook betrokken bij zakelijke conflicten, of bij kwesties met een overheid als partij en bij problemen in de familiesfeer anders dan echtscheiding, erfeniskwesties bijvoorbeeld.

 

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Heerhugowaard e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€125,-
BTW nihil
19-08-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
22-08-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.