Mediator in Roosendaal

Op zoek naar een mediator uit Roosendaal?

In Roosendaal en Bergen Op Zoom vindt u mediators die zijn aangesloten bij Merlijn groep. Dat staat voor ervaring, kwaliteit en voldoende specialisaties. Business mediation of mediation waarin een overheid is betrokken vergen een ander specialisme van de mediator dan een echtscheiding of een arbeidsconflict.

Een mediator in Roosendaal werkt anders dan een advocaat. De mediator brengt partijen bij elkaar, de advocaat moet opkomen voor het belang van één partij en vervolgens afwachten wat het vonnis van de rechter zal worden. Mediation in Roosendaal groeit. Het leidt tot oplossingen, waar beide partijen zich in kunnen vinden; het gaat snel en is veel minder kostbaar.

Mediation in Roosendaal

Rechters in de regio Roosendaal, in dit geval in Bergen op Zoom wijzen op mediation als eerste weg om tot een oplossing te komen alvorens tot een proces te besluiten. Mediation in Roosendaal blijkt te werken en het ontlast de rechtbank substantieel. Partijen zijn bij mediation veel meer betrokken. Onder de regie van de mediator in Roosendaal komen partijen eerder tot  een geaccepteerde overeenstemming. Een uitspraak van de rechter kan voor de één gunstig zijn en voor de andere partij niet. Dan blijft het conflict doorwoekeren.

De mediation praktijk in Roosendaal

Bij mediation in Roosendaal vormen kwesties als echtscheiding en ontslag een meerderheid van de uitgevoerde mediations. Dat neemt niet weg dat er in de regio Roosendaal andere familie mediations, mediations over zakelijke geschillen, of kwesties tussen een overheid en een burger voorkomen. Al de geschillen zijn vrijwel altijd beter af met mediation in Roosendaal. Zeker bij zaken waar veel emotie aan te pas komt is de informele aanpak van de mediator in Roosendaal veel effectiever dan de formele benadering van de rechtbank. Denk eens aan omgangsregelingen met kinderen na een echtscheiding. Bij ontslag, dat voor een rechtbank wordt uitgevochten, halen partijen hard naar elkaar uit en wordt het rouwproces van de ontslagene verder uitgediept. Een arbeidsmediator in Roosendaal kent alle regels omtrent afvloeiing en ontslagvergoeding en kan die zaken op een veel rustiger manier geregeld krijgen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Roosendaal e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
24-10-2023
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.650,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.365,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
16-10-2023
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.