Gessel – Galle | mevrouw mr J.H.D. van Gessel – Galle (Jacqueline)

Regio's: Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland

Jacqueline van Gessel – Galle is sinds 2013 MfN (rechtbank) mediator. In 2016 heeft zij haar dienstverlening uitgebreid met de rol van gecertificeerd vertrouwenspersoon en conflict coaching. 

Daarvoor was zij gedurende 32 jaar waarvan 20 jaar als jurist  in diverse werkdisciplines werkzaam bij het Ministerie van Defensie (bouw -en aanbestedingsdienst, inkooporganisatie, personeelsdirectie, militaire gezondheidszorg, toezicht op privacy). 

In praktijk werd haar duidelijk dat in geval van conflicten het recht slechts een kapstok is en dat voor conflicterende belangen een oplossing veel vaker buiten het recht ligt dan daarbinnen. 

Conflicten spelen zich af in relaties tussen mensen, gaan zelden over inhoud en vragen om opgelost te worden op het speelveld waar ze ook zijn ontstaan. Met dat inzicht heeft zij haar focus verlegd en is zij – eerst als mediator, en vanaf 2016 ook als vertrouwenspersoon en conflict coach – mens en organisaties gaan ondersteunen om samen in goed overleg een conflict of lastige samenwerking in een werksituatie op te lossen. Vanuit haar werkachtergrond heeft zij een rijke ervaring in omgaan met diverse werkculturen, disciplines en mensen met tegengestelde belangen. 

Als gevolg van life events kent zij de gevoelens van kwetsbaarheid en frustratie. Maar ze weet ook wat nodig is om zich te kunnen herpakken en…door te pakken. Deze levenservaring ondersteunt haar in haar werk als mediator, vertrouwenspersoon en conflictcoach. Haar aanpak is warm, betrokken, gestructureerd en oplossingsgericht, met een nadruk op faciliterend; de noden van cliënten staan centraal. Zij is tegelijkertijd ook no- nonsens en recht door zee. 

Belangrijke kernwaarden voor haar zijn: voor jezelf gaan staan zonder de ander daarbij te beschadigen, autonomie en zelfredzaamheid. Vanuit die waarden ondersteunt Jacqueline mens en organisaties niet tegenover elkaar, maar naast elkaar van mens tot mens. 

Zij zet zich er voor in dat u samen, met oog voor elkaars belangen, vanuit een gelijkwaardige positie, met elkaar in gesprek gaat over dat waar het ook ècht – dus in essentie – omgaat. 

Gestaag werken aan duidelijkheid en draagvlak voor een voor ieder passende oplossing, zodat er weer beweging komt en u positief verder kunt. Dat is de uitnodiging die zij doet en waar zij voor staat. Haar inzet is pas geslaagd als u kunt zeggen, het is goed zo, het is akkoord, ik kan weer door. 

Haar specialismen zijn: arbeidsconflicten, business conflicten, overheidsconflicten en samenwerkingsproblematiek. Vanuit haar juridische achtergrond heeft zij kennis in bouw-, contracten- en aanbestedingsrecht, gezondheidszorg en privacy.

"Deskundig Conflict Eren."

Talen

 • Nederlands
 • LVV
 • MfN
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Neem contact op

met Jacqueline van Gessel - Galle

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen

  Specialismen

  Jacqueline Gessel - Galle is gespecialiseerd in

  Inzetbare Coaches

  Er zijn momenten in ieders leven waarop ons gevraagd wordt anders te kijken naar de huidige situatie. Denk aan een andere wending in uw loopbaan, een reorganisatie in uw team of een con…

  Meer over Inzetbare Coaches

  Inzetbare Mediators

  U zoekt een mediator? Wij begrijpen dat u spoedig een oplossing voor uw probleem wilt en dat is precies wat wij u kunnen bieden. Naast bemiddelingsvaardigheden beschikken onze mediators…

  Meer over Inzetbare Mediators

  Inzetbare Vertrouwenspersoon

  Vanaf 2022 is het hebben van een vertrouwenspersoon voor alle organisaties waarschijnlijk verplicht. Het ziet tenminste naar uit dat het wetsvoorstel daarover zal worden aangenomen. En …

  Meer over Inzetbare Vertrouwenspersoon

  Pre-mediation

  Pre-mediation is onderzoeken of een mediation nodig of mogelijk is. Zonder de juridische regels die een mediation traject kenmerkt, is dit gesprek een stuk informeler. Conflictpartners …

  Meer over Pre-mediation

  Online mediation

  Wanneer de reisafstand tussen partijen te groot is of tijdens een pandemie kan het handig of noodzakelijk zijn om de mediation online te doen. Via een beveiligde en afgeschermde online …

  Meer over Online mediation