Onderhandelingsadvies

Conflictondersteuning

Ook in:
Nederlands
Engels
Duits
Frans

Onderhandelingsadvies is gericht is op het hanteerbaar maken van tegenstellingen tussen conflictpartners in situaties van wederzijdse afhankelijkheid. Het doel is een goed resultaat te bereiken en om eventuele onenigheid tussen betrokkenen op te lossen. Onderhandelingsadvies richt zich op het verhogen van het onderhandelend vermogen van de cliënt.

De adviseur zelf blijft onzichtbaar. Hierdoor wordt het resultaat aan de onderhandelingstafel geoptimaliseerd, en komen de credits voor de onderhandeling toe aan cliënt.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt onderhandelingsadvies in?

Conflicten tasten altijd het onderhandelend vermogen van de daarbij betrokken conflictpartners aan, in meer of mindere mate. De taak van de onderhandelingsadviseur is om het onderhandelend vermogen van een van de conflictpartners (zijn cliënt) te verhogen en zo de onderhandelingsresultaten ten behoeve van die cliënt positief te beïnvloeden.
De adviseur treedt op voor zijn cliënt, zonder hierbij aanwezig te zijn.

De onderhandelingsadviseur helpt zijn cliënt om diens emoties de plaats te geven, zodat er ruimte komt voor andere zienswijzen. Daarnaast zorgt de adviseur voor een scherpe focus van de cliënt op de werkelijke belangen die aan de onderhandelingstafel gediend moeten worden.

Redenen om te kiezen voor onderhandelingsadvies

Conflicten tasten, in meer of mindere mate, het onderhandelend vermogen van de conflictpartners aan. Tijdens een conflict kan het nuttig zijn om ruggenspraak te kunnen houden met een neutrale derde.

De voordelen van Onderhandelingsadvies zijn:

  • De voorbereidingsgesprekken zorgen ervoor dat de inhoudelijke expertise van de cliënt wordt geoptimaliseerd en daarmee het resultaat aan de onderhandelingstafel.
  • Doordat de onderhandelingsadviseur onzichtbaar is, zijn de credits van de geëtaleerde onderhandelingskwaliteiten toe te dichten aan de cliënt zelf in plaats van aan diens adviseur. Dat kan bijvoorbeeld van belang zijn in zakelijke onderhandelingen waarbij ‘gezicht’ of imago als sterke man of vrouw een rol speelt.
Zoekt u een onderhandelingsbegeleider? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van deze vorm van begeleiding? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Artikelen

Over onderhandelingsadvies

Opleidingen

Voor onderhandelingsadvies

Ook online mogelijk!

Resultaatgericht onderhandelen; van intuïtie naar onderhandelingskracht

Principieel onderhandelen volgens de Harvard-methode
( 8 Beoordelingen )

De mediator is de regisseur van veilige en ook creatieve onderhandelingen. Deze training concentreert zich rondom machtsevenwicht, taart vergroten, objectieve [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
16-12-2024
Ook online mogelijk!

Mediationvaardigheden op de werkvloer

Introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicten
( 71 Beoordelingen )

In iedere organisatie komen situaties voor waarbij conflictvaardig handelen grote voordelen oplevert. Door de kracht van mediation te doorgronden, kunt [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
18-06-2024

Professionals

Onze onderhandelingsadviseurs

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Onderhandelingsbegeleiding

Onderhandelingsbegeleiding is een goede keuze als er spanningen zijn tussen conflictpartners, bijvoorbeeld als er sprake is van stevige belangentegenstellingen of je eigenlijk al kunt s…

Meer over Onderhandelingsbegeleiding

Dealmaking

Bij dealmaking voert een dealmaker, een senior onderhandelaar, de onderhandelingen voor één, beide of alle conflictpartners. Dealmaking kan dus grote waarde hebben als u uw problemen…

Meer over Dealmaking

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur