Moderation

Psychosociale begeleiding

Ook in:
Nederlands
Engels
Duits
Frans

Moderation is een vorm van gespreksbegeleiding. Een neutrale inhoudsdeskundige zet zich in om conflicten te voorkomen of bij het ontstaan van een conflict meteen te bemiddelen. Moderation werkt preventief, dus ter voorkoming van een conflict.

Deze vorm is nuttig bij complexe of conflictgevoelige samenwerkingstrajecten. Ook wanneer conflictpartners voelen dat ze er samen niet goed uit kunnen komen kan de inzet helpen.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt moderation in?

Een moderator begeleidt als inhoudsdeskundige gesprekken bij samenwerkingstrajecten. Het is een lichte vorm van conflictvoorkoming c.q. bemiddeling. Een moderator haalt de scherpe kantjes uit de communicatie. Daarnaast dient het toevertrouwen van de regie aan een neutrale derde, als basis voor een gelijkwaardiger klimaat.

Redenen om te kiezen voor moderation

Moderation zet je in bij langdurige projecten met veel potentiële conflicthaarden. Bijvoorbeeld in situaties waar veel kans is op belangentegenstellingen en mogelijke conflicten.

De voordelen van moderator zijn:

  • Er is een constante factor bij de samenwerkings- of evaluatiebesprekingen van de betrokken aanwezigen. Hierdoor kunnen misverstanden worden voorkomen.
  • een project kan materieel in goede banen worden geleid.
  • het eerste contact met de betrokken belanghebbenden is neutraal, waardoor de scherpe kantjes uit de communicatie worden gehaald.

Zoekt u een moderator? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van moderation? Neem vrijblijvend contact met ons op

Artikelen

Over moderation

Opleidingen

Voor moderator

Ook online mogelijk!

Online Mediation gesprekken voeren

Online verdiepingstraining voor mediators
( 1 Beoordelingen )

In deze training leer je hoe je online mediation gesprekken voert. Een nu onmisbare techniek van mediation met onverwachte positieve [...]

1 Dag
€595,-
+ accommodatie v.a.€0,-
BTW nihil
03-10-2024

Professionals

Onze moderators

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Gespreksbegeleiding

Gespreksbegeleiding biedt een informele vorm van ondersteuning bij een (dreigend) conflict waarbij het onderling overleg niet meer effectief is. Als betrokkenen mediation of andere (mee…

Meer over Gespreksbegeleiding

Vertrouwenspersoon (extern)

Een (externe) vertrouwenspersoon  draagt bij aan het optimaliseren van het werkklimaat. De  vertrouwenspersoon helpt bij het de-escaleren van ongewenst gedrag, zodat problemen niet b…

Meer over Vertrouwenspersoon (extern)

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur