Mediator in Almere

Op zoek naar een mediator uit Almere?

In de regio Almere worden mensen die willen procederen eerst gewezen op de mogelijkheid van Mediation in Almere. Mediation blijkt in veel gevallen in Almere de oplossing en dat verlicht de werkdruk van de rechtbanken. De mediator in Almere betrekt partijen in het mediation proces. De mediator laat conflictpartijen zien wat hun werkelijke belangen zijn, opdat ze van daar uit gaan zien, waar de mogelijkheden liggen om er uit te komen. De resultaten die de mediator in Almere boekt krijgen ook meer acceptatie dan de uitspraak van de rechter. Mediaton geeft de partijen het gevoel dat ze de oplossing zelf maken.

Een Mediator in Almere?

Bij Merlijn groep zijn ruim 100 gecertificeerde ervaren mediators aangesloten, ieder met eigen specialismen. In iedere regio hebben we onze mediators,ook in Almere. Er wordt steeds vaker gekozen voor mediation en voor een mediator uit Almere. De advocaat, die overigens ook als mediator kan optreden, heeft als advocaat alleen te maken met het belang van zijn cliënt, in de rol van mediator is hij bezig om de belangen van beide partijen inzichtelijk te maken. De mediator zorgt voor bewustwording aan beide kanten, om zo de mogelijkheden voor een oplossing te kunnen ontdekken.

Waar gaat mediation over in Almere.

Almere kent veel familie mediation en mediation bij arbeidsconflicten. Familiekwesties, echtscheidingen en afhandeling van erfenissen liggen altijd heel gevoelig. Zulke zaken zijn meer gebaat bij mediation dan bij rechterlijke vonnissen. De afspraken die gemaakt worden moeten wel geaccepteerd en nageleefd worden. Bij de rechter is dat niet altijd vanzelfsprekend. Arbeidsconflicten vragen in Almere ook meer om Mediation. Zeker als er ontslag dreigt. Soms geven revanche gevoelens toch aanleiding om te procederen. Meestal werkt dat niet positief; het kost veel tijd en veel negatieve energie, en dat is slecht voor de verwerking van een ontslag. De mediator in Almere weet ook alles van ontslagregels en van ontslagvergoedingen; die kan op veel minder ingrijpende wijze een prima resultaat halen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Almere e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.