Mediator in Hardenberg

Op zoek naar een mediator in Hardenberg?

Voor steeds meer mensen is het een normale zaak geworden om voor het uit de wereld helpen van een conflict een beroep te doen op mediation en te zoeken naar een mediator in de eigen regio i.c. Hardenberg. U heeft dan wel een gecertificeerde mediator nodig die ook beschikt over een specialisatie op het gebied van uw conflict. Stel dat dat gaat over een gecompliceerde zakelijke transactie, dan is het niet zeker dat u daar de mediator voor moet hebben die meer thuis is in regelingen bij echtscheiding.

Merlijn groep beschikt over een landelijk netwerk van mediators die zo zijn georganiseerd dat in de regio Hardenberg alle typen conflicten kunnen worden behandeld. Een mediator in Hardenberg gaat heel anders te werk dan een advocaat. De advocaat behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Hardenberg werkt met beide partijen. Hij zorgt ervoor dat partijen over hun emotionele gevoelens heen inzicht krijgen in waar mogelijkheden liggen uitgaande van hun echte belangen. Partijen creëren onder de regie van de mediator in Hardenberg als het ware zelf de weg die tot een oplossing zal leiden. Mediation in Hardenberg gaat daardoor sneller (geen wachttijden voor de rechtbank) kost minder en leidt tot afspraken, waar men zich gemakkelijker aan houdt.

Mediation in Hardenberg

Rechtbanken wijzen tegenwoordig eerst op de mogelijkheid van mediation voor ze een proces accepteren. Ze geven wel aan dat er dan een gecertificeerde mediator moet worden gezocht, een mediator die dus aan de kwaliteitseisen voldoet. Dit bevordert natuurlijk de groei van mediation en het helpt de rechtbanken om van hun overbelasting af te komen. Maar de rechter in de regio Hardenberg voelt zich gesterkt in dit advies door de goede resultaten die met mediation in Hardenberg worden bereikt. De burger in Hardenberg of de organisatie die in conflict is, is daar absoluut bij gebaat. Afspraken die je zelf mee tot stand hebt gebracht, dat voelt toch anders dan iets wat je opgelegd hebt gekregen van de rechter en waarmee je het misschien helemaal niet eens bent. Dan is een conflict wel beslecht, maar niet echt opgelost en woekert het door.

De mediation praktijk in Hardenberg

Echtscheiding is al heel bekend als onderwerp voor mediation in Hardenberg. De zaken liggen daar vrijwel altijd gevoelig, denk eens aan omgangsregelingen met kinderen; het ouderschap houdt immers niet op bij een scheiding. De meer informele benadering van de mediator in Hardenberg past daar veel beter bij dan procederen.  Maar ook ontslagzaken worden vaker met mediation in Meppel geregeld. Dat ging tot voor kort meestal voor de kantonrechter. Met mediation met een gespecialiseerde mediator uit de regio Hardenberg blijken zaken echter prima te regelen zonder het gevecht voor de rechtbank waar uiteindelijk niemand beter van wordt. Verder zien we mediation in conflicten tussen een overheid en een burger en zoals al vermeld zakelijke geschillen die met een mediator worden aangepakt.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Hardenberg e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan