Mediator in Zaandam

Op zoek naar een mediator in Zaandam?

Bij conflicten, of het nu gaat om zakelijke kwesties, om ruzies bij een erfenis, echtscheiding, of een moeilijk verlopend ontslag, vervangt de toepassing van mediation in Zaandam meer en meer de gang naar de rechter. Wist u trouwens dat rechtbanken daar zelf op aan sturen. Hun agenda’s zijn overvol en ze weten dat met mediation heel veel zaken naar tevredenheid van de conflictanten kunnen worden opgelost.

Mediation in Zaandam is daarbij aanzienlijk minder kostbaar dan procederen en de uitslag is een akkoord tussen de twee partijen in het conflict. Dat levert meer acceptatie dan een opgelegd vonnis dat misschien heel verkeerd valt bij één van beide of bij allebei de conflictpartners.

Voor diverse terreinen waarop mediation in Zaandam wordt toegepast, zijn er ook specifiek geschoolde mediators te vinden in Zaandam. Familie mediation vergt een andere inzet dan een mediation in Zaandam bij een bedrijfsovername. Een conflict met een overheid over een vergunning bijvoorbeeld eist specifieke kennis van regelingen met overheden. Een mediation bij een ontslagzaak wordt gedaan door een arbeidsmediator in Zaandam.

Het werk van de mediator in Zaandam

De mediator in Zaandam brengt partijen samen; hij is niet vóór de ene partij en tegen de ander, zoals een advocaat werkt. De mediator zorgt ervoor dat beide partijen zich bewust worden van hun echte eigen belang in het conflict. Daarin blijken vervolgens de mogelijkheden te zitten om te onderhandelen en tot een vergelijk te komen. Dat is dan een resultaat waaraan beide partijen in Zaandam zelf hebben meegewerkt. Dat laatste draagt bij aan een correcte uitvoering van hetgeen is afgesproken. Dat loopt na een gerechtelijk vonnis wel eens anders. Dat is bij een omgangsregeling met kinderen na een echtscheiding niet bevorderlijk voor een vredig verloop van de scheiding. Bij ontslagzaken zie je nogal eens een soort “moddergevecht” voor de kantonrechter, dat nogal schadelijk kan zijn voor beide partijen. Een gespecialiseerde mediator in Zaandam kan daar veel onheil voorkomen.

Op zoek naar een mediator in Zaandam

Een complicatie bij het zoeken naar een geschikte mediator in Zaandam is natuurlijk dat beide partijen die moeten accepteren. Als één van beide er een voorstelt zal de ander dat wellicht niet accepteren. Het is veel handiger een beroep te doen op een grote, gerenommeerde organisatie van mediators. Die luistert, bekijkt de kwestie en doet een voordracht voor een geschikte mediator; de onpartijdigheid is alleen daardoor al  gegarandeerd. Zo’n organisatie is bijvoorbeeld Merlijn Groep. Een organisatie met 150 gecertificeerde en divers gespecialiseerde mediators gespreid over het land. Merlijn Groep beschikt voor elk denkbaar conflict in Zaandam over de passende mediators in Zaandam.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Zaandam e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.