Resius | mevrouw mr. FJ Resius (Froukje)

Froukje Resius is een ervaren mediator en gespecialiseerd in arbeidsmediation. Zij is tevens werkzaam als vertrouwenspersoon en klachtonderzoeker.

Na haar studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam werkte zij als arbeidsrechtadvocaat bij een van de grote Zuidaskantoren. Daarna is zij in leidinggevende functies werkzaam geweest, zowel in de profit als non-profit sector. Vervolgens was zij partner arbeidsrecht bij een advocatenkantoor.

De keuze voor arbeidsmediation heeft zij heel bewust gemaakt: zij begeleidt werkgever en werknemer bij het samen bereiken van een oplossing in arbeidszaken. Zo worden lange en kostbare juridische procedures voorkomen. Ze heeft mediations in uiteenlopende sectoren tot een goed einde gebracht, zowel in het bedrijfsleven als in de (semi-)overheid, van transport tot schoonmaakbranche, van kinderopvang tot onderwijs en van sport tot accountancy. Sinds 2015 is Froukje MfN registermediator.

Naast mediator is Froukje actief als klachtonderzoeker. Zij heeft jarenlange ervaring als (plv) voorzitter van de klachtencommissie van een ziekenhuisgroep. Ook is zij regelmatig betrokken bij onderzoeken naar ongewenste omgangsvormen en sociale veiligheid.

Als vertrouwenspersoon is zij gecertificeerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV).

Froukje heeft veel ervaring, biedt een goed luisterend oor, is empatisch en beschikt over een ruime juridische bagage. Zij weet hoofd- en bijzaken snel van elkaar te scheiden. In conflicten weet zij de rust en het overzicht goed te bewaren. Froukje hanteert een voortvarende en oplossingsgerichte aanpak, en altijd met de benodigde zorgvuldigheid.

"Ervaren, empatisch, juridisch onderlegd, oplossingsgericht"

Talen

  • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Specialismen

Froukje Resius is gespecialiseerd in

Klachtenfunctionaris

De klachtenfunctionaris draagt bij aan een effectieve oplossing van problemen tussen klager en organisatie. Daarnaast levert de functionaris een bijdrage aan een effectief klachtenmanag…

Meer over Klachtenfunctionaris

Klachten- of geschillencommissie

Een klachten- of geschillencommissie (ook wel commissie van bezwaar genoemd) is een college van meerdere (meestal drie) personen, die zich uitlaten over binnengekomen klachten. De commi…

Meer over Klachten- of geschillencommissie