Mediator in Leeuwarden

Op zoek naar een mediator uit Leeuwarden?

De mediators die namens Merlijn groep actief zijn in de regio Leeuwarden zijn gespecialiseerde en gecertificeerde mediators. Naast algemene mediation vaardigheden beschikken deze mediators ook over specifieke vaardigheden. Bijvoorbeeld op het gebied van business mediation, of van mediation met een overheidsinstantie, familie mediation of mediation bij arbeidsgeschillen. Dat betekent, dat we in Leeuwarden in alle soorten conflicten kunnen optreden.

Mediation groeit ten koste van procederen, ook in Leeuwarden. Een juridische procedure brengt altijd hoge kosten, duurt lang, terwijl de uitkomst onzeker is. De mediator in Leeuwarden voelt veel vertrouwder en hij werkt voor beide partijen; hij probeert die bij elkaar te brengen in plaats van het conflict verder uit te diepen.

Mediation in Leeuwarden

Tegenwoordig wijzen rechters eerst op de mogelijkheid van mediation voor ze aan een proces beginnen. Dat is in Leeuwarden ook zo. Mediation geeft goede resultaten en bespaart de rechtbanken een hoop processen, die door de overbelasting vaak lang op hun behandeling moeten wachten. Mediation in Leeuwarden kan starten wanneer de partijen er klaar voor zijn. De resultaten, de afspraken zullen door partijen wel moeten worden nageleefd. Dat blijkt bij mediation in Leeuwarden over het algemeen veel soepeler te verlopen dan met afspraken die door een rechter zijn opgelegd. Je was bij mediation immers zelf veel actiever betrokken bij de totstandkoming van die afspraken.

Mediation in Leeuwarden in de praktijk

In de regio Leeuwarden komen we de meeste soorten mediation wel tegen, maar familie mediation en mediation bij arbeidsgeschillen springen er wel boven uit. Het gaat dan met name om echtscheidingskwesties en ontslag zaken. Gevoelige kwesties als alimentatie en omgangsregels met de kinderen lenen zich meer voor een gezamenlijk bereikt akkoord dan voor een vonnis. Dat geldt ook voor ontslag. De mediator komt meestal met veel minder stress voor de betrokkenen tot een acceptabel resultaat, al zal dat het ontslag niet ongedaan maken, maar dat gebeurt bij de rechter ook niet. Procederen kost heel veel negatieve energie en verscherpt het rouwproces dat ontslag meestal met zich meebrengt. Dat kun je als je ontslagen wordt en een nieuwe baan moet gaan zoeken, slecht gebruiken.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Leeuwarden e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
24-10-2023
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.650,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
27-09-2023
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.365,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
16-10-2023
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.