Mediator in Veghel

Op zoek naar een mediator uit Veghel?

Stel, u hebt als inwoner van de regio Veghel een conflict, maar u ziet op tegen procederen. Hebt u dan al eens gedacht aan het inschakelen van een mediator in Veghel? Procederen duurt bijna altijd lang en de uitkomst is onzeker. De inzet van mediation in Veghel is een groeiende praktijk, die ook door de rechtbanken wordt aanbevolen.

Mediators zijn geschoold in het tot stand brengen van overeenkomsten tussen partijen die aanvankelijk lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Conflicten kunnen van allerlei soort en aard zijn en daarom specialiseren mediators in Veghel zich op een aantal terreinen. Familie mediation in Veghel; daar gaat het meestal om scheidingen. Arbeidsmediation; die wordt vaak ingezet bij ontslagzaken in Veghel en er zijn specialisten op het gebied van business mediation. Het ene type conflict vereist mu eenmaal een andere houding en een ander soort inlevingsvermogen dan het andere. In Veghel zijn ook mediators die zich toegelegd hebben op het bemiddelen bij kwesties waar een overheidsinstantie bij betrokken is.

Hoe werkt een mediator in Veghel

De mediator in Veghel werkt met beide partijen in het conflict. Hij heeft niet de rol van de advocaat; die staat voor één partij. De mediator in Veghel zoekt middels vraagtechnieken naar de echte belangen van partijen. In de praktijk blijkt, dat in het helder hebben van je echte belangen aanknopingspunten te vinden zijn om tot een vergelijk te komen. Dan ontstaat er een resultaat waar beide partijen zelf aan meegewerkt hebben en dat daardoor veel gemakkelijker zal worden geaccepteerd en nageleefd. Denk eens aan de regeling met de kinderen bij een echtscheiding. Bij  ontslagzaken levert het “moddergevecht” voor de rechtbank vaak een zeer beschadigende ervaring. Bij een regeling samen met een arbeidsmediator is dat allemaal niet nodig.

En nu, mediation in Veghel

Hoe vindt u een mediator in Veghel die door beide partijen geaccepteerd zal worden en die passend is bij de aard van het conflict. Als u aankomt met iemand die u persoonlijk toevallig kent, zal de tegenpartij daar waarschijnlijk geen genoegen mee nemen. Gebruik maken van een groot landelijk netwerk van mediators, die ook in de regio Veghel actief zijn is veel effectiever, omdat zo’n organisatie zelf een geschikte mediator kan voorstellen. Merlijn Groep is zo’n gerenommeerde organisatie van mediators. Het is ook een van de eerste opleiders van mediation in Nederland. Ongeveer 150 mediators telt de organisatie. Daar is zonder probleem een geschikte mediator in de regio Veghel te vinden. Met de juiste specialisaties en ervaring.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Veghel e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.