Mediator in Oosterhout

Op zoek naar een mediator uit Oosterhout?

In heel Nederland groeit de praktijk van mediation. Rechters in de regio Oosterhout zullen ook heel vaak naar mediation verwijzen voordat ze een proces starten; het automatisme van de cyclus: conflict, advocaat, rechtszaak, bestaat niet meer. Dat was ook altijd een dure aangelegenheid, die lang kon slepen en waarvan de uitkomst nogal onzeker was. Mediation in Oosterhout werkt veel sneller, is daardoor ook minder duur. Bovendien is de uitslag van mediation in Oosterhout gemakkelijker te accepteren, omdat degenen die in conflict zijn zelf aan de oplossing meewerken.

De mediators in Oosterhout zijn meestal gespecialiseerd op een of meer gebieden. Dat is nodig omdat soms specifieke kennis nodig is; een echtscheiding is iets anders dan een bedrijvenfusie, of een ontslagzaak. Er zijn ook voldoende mediators die kunnen optreden in conflicten tussen burgers en een overheid.

Hoe werkt de mediator in Oosterhout

In ieder geval gaat de mediator anders te werk dan de advocaat in Oosterhout. Waar de advocaat één van beide partijen vertegenwoordigt is de mediator in Oosterhout er voor beide partijen. De mediator zet partijen op het spoor van hun echte belangen, los van allerlei sentimenten die het proces kunnen verstoren. In die werkelijke belangen is ruimte te vinden voor punten van overeenstemming, waardoor het tot een akkoord kan komen met instemming van beide partijen. De uitspraak van de rechtbank kan voor één van de partijen nog wel eens tegenvallen. Dan ontstaat er vaak al verzet tegen de uitvoering, wat weer kan leiden tot nieuwe problemen. Bijvoorbeeld als het gaat om afspraken over de omgang met de kinderen na een scheiding. Of afspraken over de afhandeling bij een ontslag. De mediator in Oosterhout kan daar tot beter gedragen akkoorden komen, die veel narigheid voorkomen.

Op zoek naar een mediator in Oosterhout

De mediators van Merlijn Groep vormen een netwerk van mediators met een landelijke spreiding. Het gaat om circa 150 goed opgeleide mediators met ervaring. Samen beschikken ze over alle noodzakelijke specialisaties. De mediator die past bij uw conflict is daarom in de regio Oosterhout altijd te vinden.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Op mediators in Oosterhout e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.