Mediator in Roermond

Op zoek naar een mediator uit Roermond?

De rechtbank in Roermond profiteert van het groeiende succes van mediation als aanpak bij conflicten in Roermond. Wat gecertificeerde mediators in Roermond bereiken geldt als een serieuze bijdrage aan het ontlasten van de overvolle agenda van de rechtbank in Roermond. De rechters in Roermond bevorderen dat zelf ook nog eens door bij een aanvraag voor een juridische procedure expliciet te wijzen op de mogelijkheid van mediation in Roermond. Bij mediation werkt de mediator met beide partijen.

Een advocaat behartigt alleen het belang van zijn cliënt; dat moet haast wel leiden tot verscherping van standpunten in plaats van inzicht te krijgen in mogelijkheden om tot overeenstemming te komen. Het blijkt dat de informele en persoonlijke aanpak van de mediator in Roermond tot afspraken leidt, waar men zich gemakkelijker aan houdt. Bovendien is mediation minder duur en het gaat nog veel sneller ook.

Ik zoek een mediator in Roermond

Mediators van Merlijn groep zijn actief in de regio Roermond. Ze zijn gecertificeerd en daardoor door de rechtbank erkend. Zij beschikken als groep over alle specialisaties om in ieder type conflict in Roermond te kunnen optreden. Een zakelijk conflict kan andere specialistische kennis vergen dan een echtscheiding of een erfeniskwestie. Vandaar dat onze mediators in Roermond allen gespecialiseerd zijn op een of meer terreinen; de mediator die u nodig heeft is dus altijd te vinden bij Merlijn groep.

De praktijk van mediation in Roermond

Het thema echtscheiding is inmiddels breed geaccepteerd als onderwerp voor mediation in Roermond. Het gaat altijd over gevoelige zaken en over emotionele afspraken; daar past een overeenkomst beter dan een dictaat van de rechtbank. Onze mediators in Roermond opereren ook in zakelijke conflicten, of bij kwesties met een overheid als partij en in organisaties waar teams niet goed samenwerken. De gespecialiseerde arbeidsmediators van Merlijn zien we ook steeds meer bij ontslagzaken, die traditioneel altijd voor de rechtbank in Roermond kwamen. De ervaren mediator kan in een mediation proces alle zaken, die spelen rond een ontslag, in overleg regelen. Dan is dat slopende moddergevecht voor de rechter ook niet meer nodig

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Roermond e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.