Mediator in Woerden

Op zoek naar een mediator in Woerden?

Als u in een conflict verwikkeld raakt en u zoekt een mediator in uw regio vindt u in Woerden de mediators van Merlijn groep. Zij hebben allen de vereiste certificaten behaald, zijn ervaren en beschikken gezamenlijk over alle specialisaties om in ieder type conflict in Woerden te kunnen optreden.

Een echtscheiding is iets anders dan een conflict over pensioen, of over een erfenis; een zakelijke kwestie vergt ook weer een ander soort kennis. Vandaar dat onze mediators in Woerden moeten beschikken over een aantal specialisaties. Mediation in Woerden is iets anders dan een proces aanspannen bij een rechtbank. De mediator in Woerden vertegenwoordigt niet één partij maar spreekt met beide partijen en laat die zich bewust worden van wat hun echte belangen zijn, zonder de emoties en de standpunten die al vooraf waren ingenomen. In dit proces van bewustwording krijgen partijen zicht op aspecten die tot een overeenkomst kunnen leiden. Beide partijen hebben de oplossing als het ware zelf gecreëerd en dat leidt tot acceptatie daarvan. Het vonnis van de rechter maakt formeel wel een einde aan het conflict, maar bij partijen is er vrijwel altijd één de verliezer en dan blijven de conflictgevoelens bestaan.

Mediation in Woerden

Mediation in Woerden wint terrein op procederen. Dat is ook landelijk zo. Dat komt vooral door de goede resultaten met mediation. Dat cumuleert dan weer, omdat rechters mediation aanbevelen vanwege die goede resultaten. De verwijzing geldt dan wel voor de gecertificeerde mediators. In dit geval de gecertificeerde mediator in Woerden. De informele persoonlijke manier van werken van de mediator in Woerden spreekt mensen meer aan dan de stijve protocollen van de rechtbank. Mediation in Woerden gaat ook veel sneller, bespaart veel kosten en de uitslag wordt veel meer geaccepteerd, waardoor men zich eerder houdt aan de gemaakte afspraken.

De praktijk van mediation in Woerden

De meest voorkomende mediations in Woerden hebben te maken met echtscheidingen en arbeidsconflicten die tot ontslag leiden. Onze mediators in Woerden zijn ook betrokken bij zakelijke conflicten, of bij kwesties met een overheid als partij en bij andere problemen in de familiesfeer, erfeniskwesties bijvoorbeeld. Merlijn mediators in Woerden hebben ervaring met al dit soort kwesties. Gevoelige kwesties als een omgangsregeling met kinderen na een scheiding leiden in een mediation procedure in Woerden tot veel bevredigender en houdbaarder oplossingen, dan een uitspraak van een rechter. Ontslagzaken voor de rechter leveren meestal schade voor beide partijen. De werknemer krijgt in zo’n proces heel veel over zich heen en het ontslag wordt vrijwel nooit ongedaan gemaakt. De werkgever wint er ook niet bij door hoge proceskosten en niet te onderschatten, het verlies van reputatie. De gespecialiseerde mediator in Woerden kent ook alle regels en mogelijkheden rond ontslag. Via mediation in Woerden kunnen vrijwel alle zaken, die van belang zijn rond een ontslag, in overleg geregeld worden zonder de stress van het gevecht voor de rechtbank.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Woerden e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
28-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.