Gelder | mevrouw N. Van Gelder (Nicole)

Regio's: Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland

( 16 Beoordelingen )

Nicole is een ervaren mediator en onderhandelaar. Ook begeleidt zij teams bij hun teambuilding. 

Zij is sinds 2000 in Amsterdam gevestigd als MFN/ADR/IMI[1] register en rechtbank mediator met haar bureau: Archimediair: proces- & communicatie management, onderhandelingen & mediations. 

Zij begeleidt mensen en teams naar oplossingen op maat. 

Ze is rechtbank mediator bij de rechtbanken Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. 

Voor de MFN/SKM[2] is Nicole peer reviewer. En ze is full certified ADR conflictcoach. Nicole is tweetalig, Nederlands en Engels.

Haar biografie is opgenomen in Marquis Who's Who in Finance and Business.

Haar kennis en ervaring draagt zij graag op anderen over, wat ze als trainer en intervisie begeleider (erkend door de Orde van Advocaten en de VFAS) ook regelmatig doet.

Voor Merlijn verzorgt zij de training zakelijke mediation en de trainingen intervisiebegeleiding.

Nicole is een ervaren en gewaardeerd jury lid bij verschillende internationale studenten competities onderhandelen (Parijs, Wenen en Hamburg).

Geïnspireerd door de creatieve aspecten van mediation, heeft Nicole bij het Centrum voor Ontwikkeling van het Creatieve Denken (COCD) en het Creative Problem Solving Institute (University of Buffalo, USA) de opleiding tot begeleider voor brainstormsessies gevolgd.

Zodoende werkt zij ook als voorzitter en begeleider van (inter)nationale brainstormsessies en begeleidt zij teams bij visie en missie ontwikkeling.

Haar belangstelling voor mediation is ontstaan tijdens haar werk voor de gemeente Amsterdam (1980-2000), als bruggenbouwer tussen de private en publieke sector, eerst als woordvoerder van het stadsbestuur en daarna als hoofd Kabeltelevisie, Informaticastimulering en Telecommunicatie. Zo heeft zij o.a. met alle programma-aanbieders de (inter)nationale contractbesprekingen gevoerd over toegang tot het kabeltelevisienet. In 1995 was zij projectleider voor de verkoop van de Amsterdamse Kabeltelevisie aan A2000 (later UPC en nu Ziggo).

In 1996 was zij voor de gemeente Den Haag procesmanager voor hun kabelverkoop, drie jaar later volgde de gemeente Rotterdam.

In English

"My ambition is to guide people to clear up their misunderstandings and create clarity and structure in an indistinct situation."

Nicole van Gelder is an experienced mediator/negotiator, trained also at Harvard University. Nicole guides individuals and groups in work areas, business disputes and government conflicts. She is affiliated with various Courts of Justice in the Netherlands, including the court in Amsterdam

Nicole van Gelder is also a peer counselor (intervisie begeleiding), trainer (business mediation and peer counseling) as well as a mediator peer reviewer and a full certified (ADR) coach.  

Nicole van Gelder is a valued professional jury member at the international student competitions mediation (Paris, Vienna and Hamburg). 

Nicole van Gelder is located in Amsterdam, with her office Archimediar, which she founded in 2000, after a career of more than 20 years with the Municipality of Amsterdam, where she supervised complex (negotiation) processes, both nationally and internationally. She was seen as a bridge builder between the private and public sector. At the end of the 90s she was the leading manager for the sale of Amsterdam's cable television network and later also for the cable television sales in The Hague and Rotterdam.

Nicole van Gelder has extensive experience as a member of Supervisory Boards.

Talen

 • Engels
 • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Neem contact op

met Nicole van Gelder

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen

  Opleidingen

  Nicole Van Gelder is docent voor

  Ook online mogelijk!

  Begeleiden van intervisie

  Deze 2-daagse training bestaat uit 1 volledige dag en de 2e dag bestaat uitsluitend uit een middagprogramma. Intervisie is gestructureerd [...]

  2 Dagen
  €990,-
  + accommodatie v.a.€60,-
  BTW nihil
  22-10-2021

  Begeleiden van intervisie: voor advocaten en VFAS-leden

  Deze 2-daagse training bestaat uit 1 volledige dag en de 2e dag bestaat uitsluitend uit een middagprogramma. De training biedt [...]

  2 Dagen
  €990,-
  + accommodatie v.a.€115,-
  BTW nihil
  04-11-2021

  Specialisatieopleiding Zakelijke mediation

  Ook in zakelijke geschillen groeit de rol van mediation. Het gaat vaak om gecompliceerde processen met verscheidene spelers. Voor de [...]

  2 Dagen
  €990,-
  + accommodatie v.a.€115,-
  BTW nihil
  17-11-2021

  Ervaringen

  zo wordt Nicole van Gelder beoordeeld

  Piet
  Mediator
  De theorie ging soms wat snel, maar de praktijkoefeningen compenseerden dit waardoor de kennis meteen in praktijk getoetst kon worden en je feedback kreeg.
  Nynke
  Coach en ondernemer
  Zeer goed. Sterke voorbeelden. Kordaat en kundig. Zowel in woord als daad zeer professioneel.
  Jo
  ZZP
  Uitstekende begeleiding.
  Nynke
  Coach
  Zeer goed. Sterke voorbeelden. Kordaat en kundig. Zowel in woord als daad zeer professioneel.
  Arineke
   
  Prima training!
  Trudi
   
  Komt als vakvrouw over. Top! Werd ik blij van.
  Anna
   
  Erg genoten van haar wijze van lesgeven.
   
  Beoordeelde de training begeleiden van intervisie met een 8.
   
  Beoordeelde de specialisatieopleiding zakelijke mediation met een 8.
  Elize
   
  Ik wilde graag meegenomen worden in de wereld van Intervisiebegeleiding. En dat hebben de trainers perfect en op een aansprekende wijze gedaan.
  Annelies
   
  Allereerst merk ik op dat het docentenkoppel een bijzonder duo is. Ik begrijp dat zij al veel langer samenwerken tot eigen volle tevredenheid. Ik heb voor beide docenten veel waardering.
   
  Beoordeelde de specialisatieopleiding zakelijke mediation met een 8.
  Timo
   
  Was top, door de opleiding tot gespreksleider is onze mooie ingewerkte groep intervisiebegeleiders nu klaar voor de kwaliteitstoets in de advocatuur.
  Jo
   
  Waren zeer inspirerende bijeenkomsten met een geweldige groep!
  Merel
   
  Door de opleiding tot gespreksleider zijn we klaar voor de kwaliteitstoets in de advocatuur.
  Julius
   
  De afgelopen periode heb ik een geweldig leuke groep ontmoet en veel opgestoken onder deskundige leiding van Marianne Langhout en Nicole Van Gelder van Merlijn Training & Advies. Ik heb ee [...] Lees meer

  Specialismen

  Nicole Van Gelder is gespecialiseerd in

  Inzetbare Mediators

  U zoekt een mediator? Wij begrijpen dat u spoedig een oplossing voor uw probleem wilt en dat is precies wat wij u kunnen bieden. Naast bemiddelingsvaardigheden beschikken onze mediators…

  Meer over Inzetbare Mediators

  Pre-mediation

  Pre-mediation is onderzoeken of een mediation nodig of mogelijk is. Zonder de juridische regels die een mediation traject kenmerkt, is dit gesprek een stuk informeler. Conflictpartners …

  Meer over Pre-mediation

  Online mediation

  Wanneer de reisafstand tussen partijen te groot is of tijdens een pandemie kan het handig of noodzakelijk zijn om de mediation online te doen. Via een beveiligde en afgeschermde online …

  Meer over Online mediation

  Peer mediation

  Peer mediation vindt plaats op scholen. Steeds vaker of in ieder geval vaker dan gewenst komen ruzies voor tussen leerlingen. Bij peermediation is de mediator een schoolgenoot, een geli…

  Meer over Peer mediation

  Exit mediation

  Exit mediation is de naam die we geven aan een mediation waarbij al voorafgaand aan de mediation of tijdens de mediation duidelijk is / wordt dat een samenwerking wordt beëindigd, waar…

  Meer over Exit mediation