Begeleiden van intervisie

Ervaar intervisie met een professionele gespreksbegeleider

( 3 Beoordelingen )

Deze 2-daagse training bestaat uit 1 volledige dag en de 2e dag bestaat uitsluitend uit een middagprogramma. Intervisie is gestructureerd collegiaal overleg met gelijkwaardige professionals. Het gaat hierbij niet om de inhoudelijke kant van een zaak; het gaat vooral om de manier waarop die is aangepakt. Om hierbij methodisch te kunnen werken is een daartoe opgeleide gespreksleider onontbeerlijk.

Te behalen resultaten

 1. U kent de methodiek van de intervisie;
 2. u bent in staat een veilige sfeer te creëren;
 3. u kunt effectief omgaan met weerstand in de groep;
 4. u bent in staat zelfstandig intervisies te begeleiden;
 5. het trainingsniveau ligt op HBO+ werk- en denkniveau of door ervaring verkregen.
Training wordt ook online gegeven!
Kosten
€1.000,-

+ accommodatie v.a.€60,-

BTW nihil

Voor een gedetailleerd kostenoverzicht vraagt u een vrijblijvende offerte aan.

Duur
2 Daagse

voor- & najaar gepland

punten
9 MfN cat. 2

De opleiding

Begeleiden van intervisie

Intervisie is gestructureerd collegiaal overleg met gelijkwaardige professionals. Het gaat hierbij niet om de inhoudelijke kant van een zaak; het gaat vooral om de manier waarop die is aangepakt.

Om hierbij methodisch te kunnen werken is een daartoe opgeleide gespreksleider onontbeerlijk.

Intervisie is inmiddels verplicht voor mediators.

Studiebelasting

Bij deze 2-daagse (3-dagdelen) training is de studiebelasting vastgesteld op 12 uur.

Docenten:

Programma

Dag 1 

Ochtendprogramma

09.30 – 12.00 uur : sessie 1: kennismaking en inventariseren van verwachtingen, algemene inleiding, voorbeeldintervisie door een van de trainers en een plenaire evaluatie.

12.00 – 13.00 uur : lunchpauze

Middagprogramma

13.00 – 15.00 uur : sessie 2: inleiding groepsproces en de rol van begeleider, intervisie onder leiding van een van de deelnemers en een plenaire evaluatie.

15.00 – 15.30 uur : pauze

15.30 – 17.30 uur : sessie 3: inleiding omgaan met weerstand, intervisie onder leiding van een van de deelnemers en een plenaire evaluatie.

Dag 2

Enkel een middagprogramma

12.30 – 13.00 : ontvangst met een broodje

13.00 – 14.00 : uitwisseling ervaringen met het begeleiden van een intervisiegroep, theorie: valkuilen en nachtmerries van de begeleider

14.00 – 15.15 : oefensessie o.l.v. deelnemer en nabespreking

15.15 – 15.30 : pauze

15.30 – 16.45 : oefensessie o.l.v. deelnemer en nabespreking

16.45 – 17.00 : (plenaire) afronding en evaluatie terugkomdagdeel en training / digitale evaluatie en ontvangst deelnemingscertificaten

Voor wie?

Begeleiden van intervisie wordt onder meer gevolgd door:

 • mediators die intervisies willen begeleiden;
 • personen die werken met mediationvaardigheden die intervisies willen begeleiden;
 • voor deelname aan deze training is geen specifieke vooropleiding vereist;
 • Zou u graag precies willen weten wat deze training aan uw professionele performance en kennis toevoegt? Neemt u dan contact op met de backoffice die u naar uw wens doorverbindt met de trainer of u matcht met een oud-deelnemer in dezelfde beroepsgroep.

Klantervaringen

Deze training scoort een 9.0 / 10 op basis van 3 beoordelingen
 • Anoniem
   
  Ik voel mij na deze training in staat om een intervisiegroep te begeleiden en heb daarvoor de benodigde structuur en tips aangereikt gekregen.
 • Anoniem
   
  Ik heb een een duidelijk beeld gekregen van hoe je intervisie kunt begeleiden en heb dit ook al in de praktijk toe kunnen passen. Ook was het zeer leerzaam om eigen dilemma's in te brengen. I [...] Lees meer
 • Anoniem
   
  ik vond het een praktische en fijne training, die me een hoop wijzer heeft gemaakt.

Veelgestelde vragen

Wat leer ik in de training?

In de training komen theoretische aspecten aan de orde omtrent groepsdynamica en de rol van de begeleider, omgaan met weerstand en valkuilen en nachtmerries. Al deze aspecten worden vervolgens geoefend in de intervisie sessies.

Is er voldoende ruimte om praktische ervaring op te doen?

Ja, die is er zeker. Voorafgaand aan de training vragen we alle deelnemers een eigen intervisievraag voor te bereiden. In de training begeleidt elke deelnemer één volledige sessie zelfstandig. Na afloop is er altijd een nabespreking met uitgebreide feedback van de trainer(s) en de collega’s.

Is er aandacht voor het onderwerp: hoe om te gaan met deelnemers die alleen maar komen omdat ze moeten voor hun PE-punten?

Ja, hier wordt zeker aandacht aan besteed. Ook wat betreft het effect wat dit kan hebben op het groepsproces ten aanzien van deelnemers die zich wel actief willen inzetten voor intervisie. De deelnemers hebben na afloop voldoende tools in handen om een intervisiebijeenkomst goed te begeleiden.

Is er nog een mogelijkheid voor begeleiding achteraf?

Na afloop is er altijd de mogelijkheid om contact op te nemen met een van de trainers. Bovendien kan er, indien gewenst, een intervisiegroep worden gevormd voor intervisiebegeleiders waarin deelnemers door middel van intervisie feedback krijgen op hun rol als begeleider.

Data & Locaties

Begeleiden van intervisie

Heeft u al eerder een Merlijn-opleiding gevolgd? Dan ontvangt u altijd 10% korting op ons gehele trainingsaanbod!

Kies een van de onderstaande data en locaties om u in te schrijven.

Kasteel Vanenburg

Kasteel Vanenburg

De naam Vaenborch, Vanenburg, wordt voor het eerst genoemd in 1389. Het betreft een kasteel van waaruit een leenman de landgoederen van een verder gelegen klooster beheerde. Het kasteel bestond al langer onder de naam: “gut tho Nulde”, het landgoed te Nulde. Het landgoed is in diverse handen geweest. In 1664 is het helemaal herbouwd. Een gedenksteen met het jaar 1665 is nog te vinden in het huidige landhuis. Dit stamt uit 1868. Het gebouw [...]
Lees meer

Theater Hotel Figi

Theater Hotel Figi

De basis voor het huidige FIGI (in Zeist) werd in 1850 gelegd met de opening van een banketbakkerij door de hernhutter Ludwig Wunsche. In 1925 vond de feestelijke opening plaats van de concertzaal en sindsdien hebben vele artiesten en theatergezelschappen in FIGI op de planken gestaan. Een traditie uit die tijd is het signeren van Figi’s handtekeningenboek door de acteurs en musici. Na jarenlange opeenvolgende verbouwingen en uitbreidingen van het gebouwencomplex concludeerde de tweede generatie [...]
Lees meer

Inschrijven