Onderhandelingsbegeleiding

Conflictondersteuning

Onderhandelingsbegeleiding is een goede keuze als er spanningen zijn tussen conflictpartners, bijvoorbeeld als er sprake is van stevige belangentegenstellingen of je eigenlijk al kunt spreken van een (beginnend) conflict. De onderhandelingsbegeleider is de adviseur van één van de conflictpartners aan tafel. Door de aanwezigheid van de onderhandelingsbegeleider wordt escalatie voorkomen.

Een onderhandelingsbegeleider voert voorbereidingsgesprekken met zijn cliënt waardoor zijn inhoudelijke expertise wordt vergroot. De begeleider zit aan tafel in voor het behalen van een zo groot mogelijk resultaat.

 

Conflictoplossing

Kiezen van een conflictbegeleidingsmethode: hoe lichter hoe beter

Lees meer
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt onderhandelingsbegeleiding in?

Afhankelijk van de wensen van de cliënt is de onderhandelingsbegeleider betrokken bij het onderhandelingsproces aan tafel. Het inzetten van een onderhandelingsadviseur is een overweging waard als er sprake is van voelbare spanning tussen cliënt en anderen, als er een stevige belangentegenstellingen is of bij een ontluikend of zichtbaar conflict over een inhoudelijk belangrijke zaak.
De cliënt kan zelf kritisch kijken naar het eigen aandeel in de situatie.

Het resultaat van de onderhandelingen zijn belangrijk. Zowel het inhoudelijke deel als de relatie met de conflictpartner. Door het inzetten van een onderhandelingsbegeleider blijf je zeggenschap houden over de afspraken die gemaakt worden.

Redenen om te kiezen voor onderhandelingsbegeleiding

Conflicten tasten, in meer of mindere mate, het onderhandelend vermogen van conflictpartners aan. Tijdens een conflict kan het nuttig zijn om ruggespraak te kunnen houden met een neutrale derde.

De voordelen van Onderhandelingsbegeleiding zijn:

  • De  inhoudelijke expertise van de cliënt wordt vergroot als gevolg van de voorbereidingsgesprekken
  • Aan de onderhandelingstafel zorgt de begeleider voor het behalen van een zo goed mogelijk onderhandelingsresultaat.
  • Door de inschakeling van de onderhandelingsadviseur leert de cliënt zelf ook beter te onderhandelen.
  • Onnodige escalatie wordt voorkomen: het meenemen van een onderhandelings-adviseur is niet zo bedreigend als bijvoorbeeld het meenemen van een advocaat.

Zoekt u een onderhandelingsbegeleider? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van onderhandelingsbegeleiding? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Artikelen

Over onderhandelingsbegeleiding

Opleidingen

Voor onderhandelingsbegeleiding

Ook online mogelijk!

Resultaatgericht onderhandelen; van intuïtie naar onderhandelingskracht

De mediator is de regisseur van veilige en ook creatieve onderhandelingen. Deze training concentreert zich rondom machtsevenwicht, taart vergroten, objectieve [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
14-11-2023
Ook online mogelijk!

Conflicthantering op de werkvloer

Deze training biedt specifieke instrumenten om tal van problemen, met name in de sfeer van conflicten op te kunnen lossen [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
01-11-2023

Professionals

Onze onderhandelingsbegeleiders

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Onderhandelingsadvies

Onderhandelingsadvies is gericht is op het hanteerbaar maken van tegenstellingen tussen conflictpartners in situaties van wederzijdse afhankelijkheid. Het doel is een goed resultaat te …

Meer over Onderhandelingsadvies

Arbeidsmediation

Een arbeidsmediator richt zich op arbeidsconflicten en andere situaties rondom het werk. Een verstoorde arbeidsrelatie kan diep ingrijpen bij zowel de werknemer als de werkgever. De ar…

Meer over Arbeidsmediation

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

    Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief

    Bekijk alle aanbevolen literatuur