Mediator in Eindhoven

Op zoek naar een mediator uit Eindhoven?

Merlijn groep is een associatie van o.a. een omvangrijke groep professionele en gecertificeerde mediators. Onze mediators zijn zo georganiseerd dat zij regio specifiek en thematisch gespecialiseerd kunnen worden ingezet. Dat betekent dat wij voor mediation in Eindhoven beschikken over mediators die actief zijn in de regio Eindhoven.

Mediation heeft de laatste decennia veel terrein gewonnen op de gangbare conflict aanpak: procederen. Advocaten werken vanuit het belang van hun cliënt, maar de mediator in Eindhoven gaat met beide partijen het gesprek aan. Laat echte belangen zien en brengt partijen bij elkaar in plaats van posities te verharden.

Mediation in Eindhoven

De rechtbank in Eindhoven verwijst, alvorens een proces op te starten, naar de mogelijkheid van mediation. Voor de rechtbank vermindert dat de werkdruk en mediation in Eindhoven levert zo vaak en veel sneller de oplossing dat het ook maatschappelijk relevant is om te verwijzen naar mediation in Eindhoven. Conflictpartijen hoeven niet in spanning af te wachten wat het oordeel van de rechter zal zijn. Partijen zijn bij mediation in Eindhoven zelf actief betrokken bij het bereiken van een resultaat, dat daarom ook wordt ook geaccepteerd en gerealiseerd en niet ongewild opgelegd zoals bij een vonnis. Onze mediator in Eindhoven is informeel in zijn benadering, direct maar niet grof vriendelijk maar helder zoals past bij de mentaliteit van de regio. Dat voelt heel anders dan de formaliteiten bij de rechter.

Wat zien we bij mediation in Eindhoven

Door de veelheid aan industrie rond Eindhoven vinden we veel zakelijke kwesties die om mediation vragen; Merlijn heeft voor u die business mediators in Eindhoven. Maar onze mediators in Eindhoven zijn ook heel vaak betrokken in mediation rond familiekwesties. Echtscheiding is daar de belangrijkste met alle implicaties van omgang met kinderen, boedelscheiding en alimentatie. Daarnaast kunnen ook erfeniskwesties een rol spelen.  Conflicten op het werk komen overal voor dus ook in Eindhoven. Dreigend ontslag heeft een enorme invloed op iemands bestaan, het geeft de verlammende gevoelens van een rouwproces, terwijl er heel veel nare maar praktische zaken moeten worden geregeld. Een slopend proces met advocaten is dan niet echt de remedie om zaken op te lossen en verder te kunnen. Het optreden van de mediator uit Eindhoven beperkt de schade en zet iemand weer veel sneller in de goede richting.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Eindhoven e.o.

Alle professionals