Zakelijke mediation

Formele begeleiding

Ook in:
Nederlands
Engels
Duits
Marokkaans
Frans
Portugees
Italiaans

Zakelijke mediation, ook wel bekend als business mediation, draait om zakelijke conflicten. Een businessmediator is bekend met de cultuur van een bedrijf én heeft kennis van het bedrijf waar de mediation plaatsvindt. Zakelijke mediation biedt maatwerk bij het maken van afspraken en het overeenkomen van haalbare doelen bij een zakelijk conflict.

In deze zakelijke mediation kunnen, net als bij andere vormen van mediation, afspraken gemaakt worden over vertrouwelijkheid. U bepaalt dus zelf wat u wel of niet naar buiten brengt.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Waarom Businessmediation belangrijk is

In business mediation draait het om een zakelijk conflict. De gang naar de rechter is arbeidsintensief én duur. En door de openbaarheid van de zittingen is er vaak geen sprake van vertrouwelijkheid. Daarnaast legt de rechter ook vaak zakelijke mediation op als dit nog niet gebeurd is.

Wat een Businessmediator doet

 • Business mediators begeleiden conflictpartners bij het oplossen van een zakelijk conflict. Business mediators kennen de cultuur en processen van de bedrijven waar ze voor optreden. Ze worden vaak gezien als senior en daardoor vaak geaccepteerd als begeleider bij gecompliceerde geschillen.
 • Bij business mediation is het van belang dat de uitkomst van de mediation door beide partijen (en de achterban) gedragen wordt. De reputatie van partijen is van belang. Business mediation biedt hier uitkomst doordat partijen afspraken kunnen maken over vertrouwelijkheid. Partijen bepalen zelf wat ze naar buiten brengen en wat niet.
 • Zakelijke mediation kost minder tijd en energie, dan de gang naar de rechter. Partijen kunnen in de mediation in overleg met de business mediator afspraken maken over de tijdspanne van de mediation.
 • De businessmediators bij de Merlijn Groep hebben zeer diverse arbeidsachtergronden.

Soorten mediations

 • Pre-mediation. Een pre-mediator begeleid een gesprek tussen conflictpartners zonder de formele richtlijnen die een mediation traject met zich mee brengt.
 • Arbeidsmediation. Een arbeidsmediator richt zich vooral op conflicten rondom en op het werk.
 • Exitmediation. Een exit mediator zorgt ervoor dat het conflict en de relatie, in goed overleg, wordt beëindigd.
 • Beleidsbemiddeling. Een beleidsmediator richt zich op complexe maatschappelijke conflicten en vastgelopen beleidskwesties
 • Businessmediation. Een business mediator heeft zicht op de cultuur en kennis van processen in de bedrijven waar hij of zij optreedt.
 • Familiemediation. Een familiemediator richt zich op erfeniskwesties, omgang met nieuw ontstane familieverbanden en scheidingen.
 • OR Mediation. Een OR-mediator richt zich op conflicten tussen bestuur en OR of tussen medezeggenschapsorganen.
 • Overheidsmediation. Een overheidsmediator kent de overheid goed en kan dienen als brug en vertaler van belangen.
 • Pensioenmediation. Een pensioenmediator houdt zich bezig met de ingewikkelde en complexe wereld van de pensioenen. Vaak tussen partijen die elkaar niet kennen.
 • Teammediation. Een teammediator richt zich op de interactiepatronen binnen een team.
 • Online mediation. Een online mediation vindt plaats via internet, de mediation verloopt verder als elke andere.

Heeft u een zakelijk conflict en zoekt u een mediator? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van mediation? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Artikelen

Over businessmediation

Opleidingen

Voor businessmediation

Specialisatieopleiding Zakelijke mediation

Businessmediation: mediation in zakelijke geschillen
( 17 Beoordelingen )

Ook in zakelijke geschillen groeit de rol van mediation. Het gaat vaak om gecompliceerde processen met verscheidene spelers. Voor de [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
BTW nihil
15-05-2024
Ook online mogelijk!

Specialisatieopleiding arbeidsmediation

De wereld van een arbeidsconflict - VAN accreditatie
( 51 Beoordelingen )

De Specialisatieopleiding Arbeidsmediation is bedoeld voor zowel mediators die al als arbeidsmediator werken als voor hen die als zodanig willen [...]

4 Dagen
€2.050,-
+ accommodatie v.a.€190,-
+ lesmateriaal v.a.€34,45
BTW nihil
29-05-2024

Professionals

Onze businessmediators

Alle professionals

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Actueel

Evenementen