Leiderschapscoaching

Wat kan een Merlijn coach bij uw leiderschapsvraagstukken betekenen?

Ook in:
Engels
Nederlands
Duits

In de huidige wereld is het belangrijk om te kunnen inspelen op wat de omgeving van u en uw organisatie vraagt. Veranderen is niet meer een uitzondering maar aan de orde van de dag. Dit vraagt veel van uw leiderschap. Hoe gaat u daar zelf mee om en hoe neemt u uw organisatie of team daarin mee?

Als leidinggevende en leider bent u een belangrijke inspiratiebron en van invloed op hoe het in de organisatie gaat. Visie, communicatie en samenwerking zijn daarbij van essentieel belang. Soms is het prettig om daarover juist met een ervaren sparringpartner van buiten uw organisatie te kunnen sparren. Merlijn biedt u zeer ervaren en bevlogen leiderschapscoaches.

Meer weten?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht
Landelijke dekking
In meerdere talen
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt leiderschapscoaching in?

Leiderschapscoaching betreft persoonlijke begeleiding in diverse aspecten van leiderschap, met het doel dat u optimaal en effectief als leider kunt functioneren. Afhankelijk van uw leiderschapsvraagstuk zal een van onze coaches u in een aantal sessies van 1,5 uur begeleiden om te komen tot een door u gewenst resultaat. Indien het coachtraject door uw werkgever wordt ondersteund, zal er aan het begin en het eind van het coachtraject afstemming plaatsvinden tussen een vertegenwoordiger van de werkgever, uzelf en de coach. Onder soorten leiderschapscoaching kunt u lezen wat de coaching verder kan inhouden.

Met welke vragen kunt u bij een leiderschapscoach terecht?

 • Hoe opereer ik als nieuwe leidinggevende?
 • Welke stijl van leidinggeven past bij mij en mijn team?
 • Wat betekent het voor mij om op strategisch niveau te fungeren?
 • Hoe ga ik om met conflictsituaties op het werk?
 • Hoe geef ik leiding aan verandering?

Redenen om voor een leiderschapscoach te kiezen

‘It is lonely at the top’. Wanneer u werkzaam bent als leider heeft u niet alleen een voorbeeldrol maar ook een grotere verantwoordelijkheid en met een grotere scope. Op gezette tijden worden er onder druk beslissingen van u verwacht. Soms op terreinen waarop u nog zoekend bent. Het kan dan heel prettig zijn om te reflecteren met een ervaren professional van buiten. Een leiderschapscoach kan met u meedenken en kan uw blik, kennis, en houding als leider verrijken. Of de spiegel zijn die u niet meer vanzelfsprekend krijgt in uw positie.

Wat levert leiderschapscoaching  u onder meer op?

 • Reflectie op uw rol als leider
 • Zicht op uw leiderschaps- en communicatiestijl
 • Handvatten om leiding te geven aan veranderingsprocessen
 • Zicht op teamprocessen en -dynamiek
 • Handvatten voor teamontwikkeling
 • Spiegel op uw handelen en visie
 • Sparring partner voor uw business
 • Handvatten om met lastige situaties om te gaan

Wilt u even sparren over de mogelijkheden van leiderschapscoaching? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maatwerktraject

1

Naar aanleiding van uw vraag onderzoekt onze kwaliteitsmanager van de Unit Coaching de best passende leiderschapscoach voor u.

2

Wij brengen u in contact met een ervaren leiderschapscoach met wie u uw coachvraag verder gaat verkennen en met wie u het traject kunt starten.

3

Wij brengen een offerte op maat waarbij afhankelijk van de wensen en de coachvraag de coaching online, bij u thuis, op een locatie van de werkgever, bij de coach in diens praktijkruimte of op een van onze Kasteellocaties kan plaatsvinden.

Inzet leiderschapscoaching

Wat kan Merlijn voor uw leiderschapsvraag betekenen?

Afhankelijk van waar uw vraagstuk over gaat, vindt Merlijn samen met u een passend coachtraject en een ervaren coach om mee aan de slag te gaan. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende terreinen waarop onze leiderschapscoaches werkzaam zijn.

 • Startend als leidinggevende of leider

  Krijgt u de kans om een vervolgstap te maken naar een coördinerende, aansturende of leidinggevende functie? Wilt u daarbij ondersteuning te krijgen in de ‘soft skills’? Een Merlijn coachtraject biedt u handvatten om effectiever met je veranderende taken en positie om te gaan. U leert onder andere omgaan met verandering en conflictsituaties, en onderzoekt diverse stijlen van leidinggeven en communiceren en hoe u die kunt inzetten in uw nieuwe functie.

 • Executive coaching

  Bent u al langer leidinggevende in uw organisatie? Dan kan een externe coach uw sparring partner zijn om lastige en complexe vraagstukken anders te gaan bezien en zo nieuwe invalshoeken aangereikt te krijgen. Afhankelijk van uw coachvraag en de branche waarin u werkzaam bent, vindt onze coördinator van de Unit Coaching een passende match met een van onze ervaren leiderschapscoaches.

 • Business coaching

  Bent u de leider van een business en heeft u behoefte aan een sparringpartner die u kan begeleiden in het succesvoller maken van uw bedrijf? Een ervaren Merlijn business coach kan u helpen met het versterken van uw propositie en het aanscherpen van uw businessmodel, zodat u klaar bent voor wat er in deze tijd van u wordt gevraagd. In overleg met onze coördinator, krijgt u de juiste match voor uw business.

 • Paardencoaching

  Tijdens een coaching met paarden, gaat een persoon of een team na een intakegesprek de paardenbak in met een onderzoeksvraag. Het vraagstuk wordt zichtbaar en voelbaar door de reacties van het paard die hierbij inzicht geven. Een paard werkt vanuit de kuddewetten altijd voor het geheel en richt zich op de gezonde aspecten van individu, relatie of groep om weer balans te brengen in de innerlijke kudde. Paarden reageren op situaties en thema’s waar de druk het hoogst is en maken zo zichtbaar welk patroon er speelt en wat er in het hier en nu nodig is. De informatie uit een ‘paardenscan’ geeft diepgaand inzicht over wat zich werkelijk afspeelt. Het effect ervan is nadien terug te zien in een voelbare verschuiving in het dagelijkse leven en in het werk. Paardencoaching ondersteunt bij onder andere leiderschapsthema’s en samenwerking en fusie.

Artikelen

Over leiderschapscoaching

Opleidingen

Voor leiderschapscoaching

Basisopleiding tot gecertificeerd coach

Gecertificeerd StiR coach worden

De basisopleiding tot coach geeft een brede basis waarmee u als coach zelf aan de slag kunt gaan om anderen [...]

10 Dagen
€3.995,-
+ accommodatie v.a.€165,-
BTW nihil
06-09-2024
Ook online mogelijk!

Opleiding tot leiderschapscoach

Leer en oefen hoe je als coach leiders laat groeien

Leer en oefen hoe je als coach leiders laat groeien. Hoe coach je leidinggevenden zo, dat ze het beste van [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€210,-
BTW nihil
11-10-2024
Ook online mogelijk!

Omgaan met emoties & weerstanden

Drijfveren transformeren in belangen en interventies voor een efficiënte regie
( 14 Beoordelingen )

We richten ons op de vraag hoe we emoties en weerstanden kunnen duiden en op de vraag hoe je als [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€150,-
BTW nihil
28-10-2024
Ook online mogelijk!

Coachend Leidinggeven

Essentials voor leidinggevenden die vertrouwen hebben in hun medewerkers

Training over effectief inzetten van verschillende coaching technieken vanuit de rol als leidinggevende

1 Dag
€595,-
+ accommodatie v.a.€75,-
BTW nihil
18-06-2024

Basisopleiding tot conflictcoach

Leren reageren vanuit verbinding
( 22 Beoordelingen )

Conflicten zijn een onvermijdelijk onderdeel van menselijke interactie. Heel vaak komen partijen zelf niet uit hun conflict. Het is dan [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
BTW nihil
23-09-2024

Cases

Met deze bedrijven hebben wij gewerkt

Nieuwe stap in carrière

Na het zijn van manager kreeg ik de kans een stap te maken naar de strategische laag in de organisatie. Ik merkte dat er in dat nieuwe speelveld andere dingen v [...]
Lees deze case
Conflicten zijn niet juridisch - Blog Merlijn Groep

Lokale overheidsorganisatie

In deze lokale overheidsorganisatie lukte het de P&O-collega’s niet meer om samen te werken en hun gezamenlijke werkkamer te delen.  Er waren verschillen [...]
Lees deze case

Professionals

Onze leiderschapscoaches

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Loopbaancoaching

Uw loopbaan gaat een leven lang mee. Al vroeg heeft u keuzes gemaakt voor een studie of opleiding. Na een aantal jaren werken komt u vaak opnieuw tot keuzemomenten. Is de richting die u…

Meer over Loopbaancoaching

Personal coaching

Op sommige momenten in ons leven hebben we de behoefte of worden we gedwongen om stil te staan bij onze huidige situatie. Wat past er nog? Wat zou er anders mogen of moeten? En hoe dan?

Meer over Personal coaching

Boekentips

Persoonlijke en professionele groei

Coaching bevordert persoonlijke en professionele groei. Met deze boeken maakt u daar al een mooie start mee: De zeven eigenschappen van effectief leiderschapGeweldloze communicatieDit ben ik!Systemisch WijzerRake Vragen –  Systemisch TransitiemanagementGek op stress, maar niet altijdHé, ik daar?! Doorbreek de cirkel

  Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Bekijk alle aanbevolen literatuur

  Actueel

  Evenementen