Leiderschapscoaching

Wat kan een Merlijn coach bij uw leiderschapsvraagstukken betekenen?

In de huidige wereld is het belangrijk om te kunnen inspelen op wat de omgeving van u en uw organisatie vraagt. Veranderen is niet meer een uitzondering maar aan de orde van de dag. Dit vraagt veel van uw leiderschap. Hoe gaat u daar zelf mee om en hoe neemt u uw organisatie of team daarin mee?

Als leidinggevende en leider bent u een belangrijke inspiratiebron en van invloed op hoe het in de organisatie gaat. Visie, communicatie en samenwerking zijn daarbij van essentieel belang. Soms is het prettig om daarover juist met een ervaren sparringpartner van buiten uw organisatie te kunnen sparren. Merlijn biedt u zeer ervaren en bevlogen leiderschapscoaches.

Leiderschapscoaching
01 januari 1970

Een leiderschapscoach begeleidt u in diverse aspecten en stadia in uw leiderschap.

Lees meer
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt leiderschapscoaching in?

Leiderschapscoaching betreft persoonlijke begeleiding in diverse aspecten van leiderschap, met het doel dat u optimaal en effectief als leider kunt functioneren. Afhankelijk van uw leiderschapsvraagstuk zal een van onze coaches u in een aantal sessies van 1,5 uur begeleiden om te komen tot een door u gewenst resultaat. Indien het coachtraject door uw werkgever wordt ondersteund, zal er aan het begin en het eind van het coachtraject afstemming plaatsvinden tussen een vertegenwoordiger van de werkgever, uzelf en de coach. Onder soorten leiderschapscoaching kunt u lezen wat de coaching verder kan inhouden.

Met welke vragen kunt u bij een leiderschapscoach terecht?

 • Hoe opereer ik als nieuwe leidinggevende?
 • Welke stijl van leidinggeven past bij mij en mijn team?
 • Wat betekent het voor mij om op strategisch niveau te fungeren?
 • Hoe ga ik om met conflictsituaties op het werk?
 • Hoe geef ik leiding aan verandering?

Redenen om voor een leiderschapscoach te kiezen

‘It is lonely at the top’. Wanneer u werkzaam bent als leider heeft u niet alleen een voorbeeldrol maar ook een grotere verantwoordelijkheid en met een grotere scope. Op gezette tijden worden er onder druk beslissingen van u verwacht. Soms op terreinen waarop u nog zoekend bent. Het kan dan heel prettig zijn om te reflecteren met een ervaren professional van buiten. Een leiderschapscoach kan met u meedenken en kan uw blik, kennis, en houding als leider verrijken. Of de spiegel zijn die u niet meer vanzelfsprekend krijgt in uw positie.

Wat levert leiderschapscoaching  u onder meer op?

 • Reflectie op uw rol als leider
 • Zicht op uw leiderschaps- en communicatiestijl
 • Handvatten om leiding te geven aan veranderingsprocessen
 • Zicht op teamprocessen en -dynamiek
 • Handvatten voor teamontwikkeling
 • Spiegel op uw handelen en visie
 • Sparring partner voor uw business
 • Handvatten om met lastige situaties om te gaan

Wilt u even sparren over de mogelijkheden van leiderschapscoaching? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maatwerktraject

1

Naar aanleiding van uw vraag onderzoekt onze coördinator van de Unit Coaching de best passende leiderschapscoach voor u.

2

Wij brengen u in contact met een ervaren leiderschapscoach met wie u uw coachvraag verder gaat verkennen en met wie u het traject kunt starten.

3

Wij brengen een offerte op maat waarbij afhankelijk van de wensen en de coachvraag de coaching online, bij u thuis, op een locatie van de werkgever, bij de coach in diens praktijkruimte of op een van onze Kasteellocaties kan plaatsvinden.

Inzet leiderschapscoaching

Wat kan Merlijn voor uw leiderschapsvraag betekenen?

Afhankelijk van waar uw vraagstuk over gaat, vindt Merlijn samen met u een passend coachtraject en een ervaren coach om mee aan de slag te gaan. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende terreinen waarop onze leiderschapscoaches werkzaam zijn.

 • Startend als leidinggevende of leider

  Krijgt u de kans om een vervolgstap te maken naar een coördinerende, aansturende of leidinggevende functie? Wilt u daarbij ondersteuning te krijgen in de ‘soft skills’? Een Merlijn coachtraject biedt u handvatten om effectiever met je veranderende taken en positie om te gaan. U leert onder andere omgaan met verandering en conflictsituaties, en onderzoekt diverse stijlen van leidinggeven en communiceren en hoe u die kunt inzetten in uw nieuwe functie.

 • Executive coaching

  Bent u al langer leidinggevende in uw organisatie? Dan kan een externe coach uw sparring partner zijn om lastige en complexe vraagstukken anders te gaan bezien en zo nieuwe invalshoeken aangereikt te krijgen. Afhankelijk van uw coachvraag en de branche waarin u werkzaam bent, vindt onze coördinator van de Unit Coaching een passende match met een van onze ervaren leiderschapscoaches.

 • Business coaching

  Bent u de leider van een business en heeft u behoefte aan een sparringpartner die u kan begeleiden in het succesvoller maken van uw bedrijf? Een ervaren Merlijn business coach kan u helpen met het versterken van uw propositie en het aanscherpen van uw businessmodel, zodat u klaar bent voor wat er in deze tijd van u wordt gevraagd. In overleg met onze coördinator, krijgt u de juiste match voor uw business.

 • Paardencoaching

  Tijdens een coaching met paarden, gaat een persoon of een team na een intakegesprek de paardenbak in met een onderzoeksvraag. Het vraagstuk wordt zichtbaar en voelbaar door de reacties van het paard die hierbij inzicht geven. Een paard werkt vanuit de kuddewetten altijd voor het geheel en richt zich op de gezonde aspecten van individu, relatie of groep om weer balans te brengen in de innerlijke kudde. Paarden reageren op situaties en thema’s waar de druk het hoogst is en maken zo zichtbaar welk patroon er speelt en wat er in het hier en nu nodig is. De informatie uit een ‘paardenscan’ geeft diepgaand inzicht over wat zich werkelijk afspeelt. Het effect ervan is nadien terug te zien in een voelbare verschuiving in het dagelijkse leven en in het werk. Paardencoaching ondersteunt bij onder andere leiderschapsthema’s en samenwerking en fusie.

Artikelen

Over leiderschapscoaching

Opleidingen

Voor leiderschapscoaching

Opleiding Conflictcoaching bij teams

Stroeve communicatie en daarbij horende conflicten gaan vaak niet over het werk zelf. Persoonlijke verschillen en vaak onbewuste motieven spelen [...]

3 Dagen
€1.375,-
+ accommodatie v.a.€142,50
BTW nihil
25-05-2021

Cruciale gesprekken

Hoe bewaak je de kwaliteit van het gesprek als de belangen groot zijn. We hebben 25 jaren communicatietrainingen vervat in [...]

1 Dag
€495,-
+ accommodatie v.a.€75,-
BTW nihil
02-04-2021

Professionals

Onze leiderschapscoaches

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Teamconflictcoaching

Een teamconflictcoach begeleidt (een) team(s) in een conflict. Het doel van de coaching is het ontwikkelen van conflictvaardig gedrag waardoor de samenwerking in het team verbetert. &nb…

Meer over Teamconflictcoaching

Onderhandelingsbegeleiding

Onderhandelingsbegeleiding is een goede keuze als er spanningen zijn tussen conflictpartners, bijvoorbeeld als er sprake is van stevige belangentegenstellingen of je eigenlijk al kunt s…

Meer over Onderhandelingsbegeleiding

Boekentips

Persoonlijke en professionele groei

Coaching bevordert persoonlijke en professionele groei. Met deze boeken maakt u daar al een mooie start mee: De zeven eigenschappen van effectief leiderschapGeweldloze communicatieDit ben ik!Systemisch WijzerRake Vragen –  Systemisch TransitiemanagementGek op stress, maar niet altijdHé, ik daar?! Doorbreek de cirkel

  Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Bekijk alle aanbevolen literatuur

  Actueel