Teamconflictcoaching

Conflictondersteuning

Een teamconflictcoach begeleidt (een) team(s) in een conflict. Het doel van de coaching is het ontwikkelen van conflictvaardig gedrag waardoor de samenwerking in het team verbetert.  Het actuele conflict wordt vaak opgelost en de teamleden leren om conflicten in de toekomst constructief te hanteren.

Conflictvaardig betekent dat conflictpartners genoeg ruimte hebben om vanuit een andere invalshoek naar het conflict te kijken, zodat beweging mogelijk wordt. Daarnaast betekent dit het vroegtijdig herkennen van conflicten waardoor escalatie van conflicten in de toekomst wordt voorkomen en het samenwerken in het team, blijvend, verbetert.

Conflictoplossing
18 juli 2021

Kiezen van een conflictbegeleidingsmethode: hoe lichter hoe beter

Lees meer
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Wat houdt teamconflictcoaching in?

Het vergroten van bewustwording van ineffectief gedrag en van wat nodig is om tot effectief gedrag te komen. Het vergroten van het inzicht in de eigen bijdrage aan het conflict. Ook de invloed van het (in)effectieve gedrag op het team wordt inzichtelijk. Het loslaten, verwerken of herkaderen van belemmerende gedachten. Bewustwording van de eigen onderliggende wensen, belangen, behoeften en verlangens, zodat hier verantwoordelijkheid over kan worden genomen.

Wanneer er beweging komt in deze onderliggende lagen worden mensen conflictvaardig en kan men soortgelijke nieuwe situaties vanuit een vernieuwd perspectief benaderen.

Het actuele conflict wordt opgelost èn de teamleden leren om conflicten in de toekomst constructief te hanteren.
Hierdoor verbetert de onderlinge samenwerking in het team en ook de prestaties van het team.

De teamcoach doet dit door een of meerdere gesprekken met de cliënten te voeren, apart, plenair of via internet.

Redenen om te kiezen voor teamconflictcoaching

Teamconflictcoaching is een goede methode als er binnen teams structurele en/of frequente problemen spelen.

De voordelen van Teamconflictcoaching zijn:

 • het actuele conflict in het team wordt opgelost.
 • teamleden krijgen een constructieve kijk op zichzelf en leren hun eigen verantwoordelijkheid te nemen over het eigen aandeel in het conflict.
 • innerlijke conflicten van medewerkers krijgen aandacht.
 • het samenwerken in een team verbetert.

Heeft u een conflict en zoekt u een teamconflictcoach? Of wilt u even sparren over de mogelijkheden van teamconflictcoaching? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Artikelen

Over teamconflictcoaching

Opleidingen

Voor teamconflictcoaching

Opleiding Conflictcoaching bij teams

Stroeve communicatie en daarbij horende conflicten gaan vaak niet over het werk zelf. Persoonlijke verschillen en vaak onbewuste motieven spelen [...]

3 Dagen
€1.375,-
+ accommodatie v.a.€142,50
BTW nihil
25-05-2021

Basisopleiding tot conflictcoach

Conflicten zijn een onvermijdelijk onderdeel van menselijke interactie. Heel vaak komen partijen zelf niet uit hun conflict. Het is dan [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
BTW nihil
24-03-2021

Professionals

Onze teamconflictcoaches

Alle professionals

Verwante oplossingsmethoden

Onderhandelingsbegeleiding

Onderhandelingsbegeleiding is een goede keuze als er spanningen zijn tussen conflictpartners, bijvoorbeeld als er sprake is van stevige belangentegenstellingen of je eigenlijk al kunt s…

Meer over Onderhandelingsbegeleiding

Conflictcoaching

De meeste mensen houden niet van conflicten. We hebben er ook niet altijd goed mee leren omgaan. Toch kunnen conflicten vruchtbaar zijn en kunnen we van conflicten veel leren. Over onsz…

Meer over Conflictcoaching

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictenscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Gratis inloopspreekuur

Voorkeur voor advies op maat?

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

  Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Bekijk alle aanbevolen literatuur

  Actueel