Mediator in Veenendaal

Op zoek naar een mediator in Veenendaal?

Overal bestaan conflicten. Soms blijven die eindeloos door smeulen; vaak willen partijen dat er een eind aan komt. Een aanpak via mediation in Veenendaal is heel effectief gebleken. In Veenendaal beschikt Merlijn groep over gecertificeerde, ervaren mediators met voldoende specialisaties om ieder type conflict in Veenendaal te kunnen behandelen. Conflicten kunnen heel divers zijn qua thematiek en daar kan specifieke kennis voor nodig zijn.

Een echtscheiding is iets anders dan een ontslagzaak en een zakenconflict is niet hetzelfde als een kwestie met een overheid. Mediation in Veenendaal gaat heel anders dan een proces bij een rechtbank. De mediator in Veenendaal gaat in gesprek met beide partijen; in dat gesprek/ die gesprekken zorgt hij voor bewustwording bij partijen van wat hun echte belangen zijn. Hij maakt ze los van vooringenomen emoties en standpunten. Partijen krijgen daardoor zicht op de mogelijkheden tot overeenstemming. Beide partijen creëren, onder de regie van de mediator in Veenendaal, de oplossing als het ware zelf. Dat geeft veel meer acceptatie van wat is overeengekomen. Bij het vonnis van de rechtbank is er al gauw een winnaar en een verliezer. Gevoelens van ongenoegen zijn daarmee dan niet weg en het conflict dus ook niet.

De groei van mediation in Veenendaal

De landelijke trend van kiezen voor mediation alvorens een besluit te nemen om te gaan procederen, zien we ook in Veenendaal. Mediation bestaat in Nederland zo’n 25 jaar en door de goede resultaten krijgt mediation ook in Veenendaal steeds meer bekendheid. Rechters verwijzen tegenwoordig eerst naar mediation voor ze een procedure starten. Zij stellen wel eisen aan de mediators die voor doorverwijzing door de rechtbank in aanmerking willen komen. Het gaat dan om de certificering waarover alle mediators in Veenendaal van Merlijn groep beschikken. De mediator in Veenendaal heeft een persoonlijke en informele manier van werken. Dat is nodig als je met beide partijen werkt en het schept vertrouwen. Een groot voordeel van mediation in Veenendaal is, dat het sneller gaat, besparing oplevert en dat de overeengekomen afspraken beter worden nageleefd.

Hoe is het in de praktijk van mediation in Veenendaal

Arbeidsconflicten met ontslag als gevolg en echtscheidingen vormen een substantieel deel van de mediations in Veenendaal. Daarnaast zijn onze arbeidsmediators in Veenendaal betrokken bij zakelijke conflicten, of bij kwesties met een overheid als partij en bij andere problemen in de familie sfeer, erfeniskwesties bijvoorbeeld. Verder treffen we pensioen mediation en mediation in andere arbeidsconflicten bijvoorbeeld tussen teams in een organisatie. Merlijn mediators in Veenendaal kunnen daar mee uit de voeten. Bij echtscheidingen is het van groot belang dat afspraken echt worden nagekomen; denk eens aan de omgangsregeling met de kinderen, of aan de alimentatie vergoedingen. Een geaccepteerde overeenkomst werkt dan beter dan een door de rechter opgelegd vonnis. Ontslagzaken voor de rechter leveren meestal schade voor beide partijen. De werknemer krijgt veel verwijten te horen die hem nog dieper in de put drukken. De werkgever zit vaak met hoge proceskosten en met reputatieschade. De gespecialiseerde arbeidsmediator in Veenendaal kent alle regels en mogelijkheden rond ontslag. Via mediation in Veenendaal kunnen zaken, die van belang zijn rond een ontslag, in overleg geregeld worden zonder een slopend gevecht voor de rechtbank. De uitspraak van de rechter is dan alleen nog een formaliteit waarmee de rechten van beide partijen gewaarborgd zijn.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Veenendaal e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan