Mediator in Emmeloord

Op zoek naar een mediator uit Emmeloord?

U bevindt zich in een conflictsituatie, een dreigende echtscheiding misschien; u weet van conflicten die niet voor de rechter komen, maar worden aangepakt met de hulp van een mediator, zoiets wilt u ook. Dus op zoek naar mediators in de omgeving van Emmeloord. In de regio Emmeloord werken ervaren mediators van Merlijn groep. Zij zijn gecertificeerd en ze beschikken samen over voldoende specialisaties om alle soorten conflicten te kunnen behandelen.

Verschillende typen conflicten veronderstellen een mediator met een ander soort specialistische kennis. Een conflict over een bedrijfsovername is iets anders dan een pensioenkwestie of een echtscheiding waar kinderen bij betrokken zijn. De mediator in Emmeloord gaat anders te werk dan een advocaat. De advocaat in Emmeloord behartigt de belangen van één partij in een conflict. De mediator in Emmeloord werkt met beide partijen. Hij beheerst methodieken die partijen anders naar hun conflict laten kijken. Dat leidt ertoe dat partijen hun echte belangen gaan zien los van emoties. Zo komt er zicht op elementen van een oplossing. Mediation in Emmeloord gaat sneller, kost minder dan een rechtszaak en lost het conflict echt op omdat partijen zelf die oplossing hebben aangedragen.

Mediation in Emmeloord

Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van mediation. De uitspraak van de rechter blijft toch altijd een onzekere factor met winnaars en verliezers. Rechters bevorderen het gebruik van mediation in Emmeloord ook door er expliciet op te wijzen als iemand een proces wil aanspannen. Ze hebben er zelf baat bij omdat hun agenda’s overvol zijn en ze durven dat ook te doen, omdat mediation in Emmeloord heeft bewezen goed te werken. Bovendien kunnen mensen die dat financieel nodig hebben net zo ondersteund worden, om mediation te kunnen betalen als dat ook voor procederen geldt. De informele aanpak van de mediator in Emmeloord spreekt mensen meer aan en de mediation overeenkomst die wordt getekend leidt tot goede afspraken waaraan men zich gemakkelijker zal houden.

De praktijk van mediation in Lelystad

Echtscheiding is het meest voor de hand liggende thema van mediation in Emmeloord. Maar ook ontslagzaken treffen we steeds vaker in de agenda’s van onze mediators in Emmeloord. Dat is een nieuwe trend. Ontslag kwam min of meer standaard voor de rechter. Het inzicht is gegroeid dat in een ontslagzaak voor de rechter veel extra schade wordt geleden door alle partijen; dit alleen al omdat advocaten het conflict verscherpen om het gelijk van hun partij te bewijzen. Zeker voor degene die ontslagen wordt geeft dat een verergering van het “rouwproces” dat ontslag nu eenmaal oplevert in veel gevallen. Dat betekent een extra belemmering om nieuw werk te kunnen vinden. Met een gespecialiseerde mediator in Emmeloord kunt u alle relevante zaken snel en met minder kosten met elkaar regelen. In Emmeloord vinden we ook businessmediation, mediation over pensioen kwesties, mediation over erfenissen en mediation met een overheid als partij.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Emmeloord e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€85,-
BTW nihil
05-06-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
20-06-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.