Mediator in Hoogezand

Op zoek naar een mediator uit Hoogezand?

Voor het oplossen van conflicten in Hoogezand kunt u gebruik maken van mediators van Merlijn groep die thuis zijn in alle relevante mediations in de regio Hoogezand. Iedere Merlijn mediator beschikt over een aantal specialisaties en daardoor vindt u binnen de groep altijd de mediator die past bij uw conflict in Hoogezand. Een echtscheiding vraagt een andere inzet en kennis dan een zakenconflict, of een conflict met een overheid.

Mediation in Hoogezand is iets anders dan een proces aanspannen bij een rechtbank. De mediator in Hoogezand vertegenwoordigt niet één partij maar spreekt met beide partijen en laat die zich bewust worden van wat hun echte belangen zijn, los van emoties en revanchegedachten. In dit proces van bewustwording krijgen partijen zicht op de dingen die tot een overeenkomst kunnen leiden. Beide partijen maken de oplossing als het ware zelf. Dat geeft een beter gevoel dan iets opgelegd krijgen door een rechterlijk vonnis. Het gevolg is dat de afspraken die bij mediation in Hoogezand gemaakt worden, veel beter worden nageleefd.

Mediation in Hoogezand

Mediation zit in de lift in Hoogezand. Dat is ook landelijk zo. Dat komt vooral door de goede resultaten die de gecertificeerde mediators met mediation behalen. Rechters wijzen op mediation als alternatief voor een juridisch proces. De verwijzing geldt dan wel voor de gecertificeerde mediators. In dit geval de gecertificeerde mediator in Hoogezand. De informele persoonlijke manier van werken van de mediator in Hoogezand spreekt mensen meer aan dan de wat stijve gang van zaken voor de rechter. Mediation in Hoogezand gaat sneller, bespaart kosten en lost het conflict echt op. Na een vonnis van de rechter smeult het conflict soms gewoon door.

Wat zien we in de praktijk van mediation in Hoogezand

De meest voorkomende mediations in Hoogezand hebben te maken met echtscheidingen en arbeidsconflicten die tot ontslag leiden. Onze mediators in de regio Hoogezand zijn ook betrokken bij zakelijke conflicten, of bij kwesties met een overheid als partij en bij andere familiale problemen, erfeniskwesties bijvoorbeeld. Merlijn mediators in Hoogezand hebben ervaring met al dit soort kwesties. Gevoelige kwesties als een omgangsregeling met kinderen na een scheiding leiden in een mediation procedure in Hoogezand tot oplossingen, die beter standhouden dan een uitspraak van een rechter. Ontslagzaken voor de rechter leveren meestal schade voor beide partijen. De werknemer krijgt in zo’n proces heel veel over zich heen en raakt nog dieper in de put. De werkgever wint er ook niet bij door hoge proceskosten en reputatieschade. De gespecialiseerde arbeidsmediator in Hoogezand kent ook alle regels en mogelijkheden rond ontslag. Met arbeidsmediation kun je al die zaken in overleg regelen zonder een energievretend proces.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Hoogezand e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

Geaccrediteerde MfN mediation opleiding 6 daagse
( 123 Beoordelingen )

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€3.250,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€125,-
BTW nihil
19-08-2024
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

conflicthantering, -analyse en -interventies
( 5 Beoordelingen )

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.825,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
25-09-2024
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Geaccrediteerde opleiding voor interne en externe vertrouwenspersonen
( 62 Beoordelingen )

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.500,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
22-08-2024
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.