Mediator in Barneveld

Op zoek naar een mediator uit Barneveld?

Conflicten komen natuurlijk ook voor in de regio Barneveld. Conflicten die je vaak zelf niet op kunt lossen. De voor de hand liggende reactie is dan: we zoeken een advocaat en gaan eventueel naar de rechtbank in de regio Barneveld. Men denkt niet in eerste instantie aan een minder ingrijpende en minder kostbare aanpak als Mediation.

Het inzicht, dat mediation in Barneveld wellicht een veel betere methodiek biedt bij conflicten, dat inzicht groeit wel. Dat komt ook doordat rechters in de regio Barneveld mediation heel vaak aanwijzen als eerste mogelijkheid voor een oplossing. Mediation is voor rechters een kans om hun overvolle agenda’s te ontlasten, waar dat maar even kan, zonder de kwaliteit van de conflictoplossing te schaden.

Mediation is tegenwoordig op tal van terreinen inzetbaar en kent gespecialiseerde mediators op die verschillende terreinen. Het gaat dan om familie mediators, vooral bij echtscheidingen, erfeniskwesties of andere familiale conflicten; we kennen arbeidsmediators voor geschillen rond dreigend ontslag in Barneveld en natuurlijk zijn er de zakelijke mediators die zich bezig houden met business kwesties, bijvoorbeeld bij onenigheid over overnames of fusies.

Hoe werkt mediation en wat doet de mediator in Barneveld

Bij mediation gaat de mediator in gesprek met beide partijen. Anders dan de advocaat is hij niet de vertegenwoordiger van één van beide partijen. De mediator in Barneveld stelt vragen aan beide partijen om die een helderder inzicht  te laten krijgen in wat nu echt van belang is voor deze en de andere partij. Overigens is mediation en de specifieke aanpak van de mediator in Nederland een praktijk van ruim dertig jaar. De mediator in Barneveld krijgt door zijn aanpak kansen om partijen verstandige keuzes te laten maken waardoor er overeenstemming kan worden bereikt. Dat betreft dan een uitkomst waar partijen in Barneveld samen aan hebben gewerkt; zo’n uitkomst accepteer je veel gemakkelijker dan een dwingende uitspraak van de rechter in de regio Barneveld. Dit werkt veel beter uit, zeker bij gevoelige kwesties, als afspraken over de omgang met kinderen na een scheiding. Een ontslagprocedure voor de rechter kan heel veel schade opleveren voor beide partijen; zulke zaken kunnen veel beter in redelijkheid worden opgelost.

Ik zoek in Barneveld een mediator die past bij mijn conflict

Kennismaken met mediators van Merlijn is de snelste manier. We praten dan over circa 150 gecertificeerde mediators, landelijk gespreid en elk met een of meer specialisaties. Dus ook voor de regio Barneveld zult u geschikte ervaren mediators kunnen vinden.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Barnveld e.o.

Alle professionals

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan