Laupman | mevrouw mr C. Laupman (Lia)

Regio: Gelderland

Lia Laupman is sinds 2001 eigenaar van Lucida, mediation en coaching gevestigd in Druten. Binnen Lucida werkt zij met meerdere personen.

Lia is een zeer ervaren coach. Zij is als practitioner aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en zij is onder meer opgeleid als ZKM coach. Zij begeleidt, meestal binnen de context van werk en bedrijf/organisatie, bestuurders, leidinggevenden en medewerkers.

Verder begeleidt zij ook ‘particulieren’ op het gebied van ‘life coaching’ en bijvoorbeeld relatiecoaching.

Haar aanpak is eclectisch, dat wil zeggen dat de interventies en methodieken geheel worden afgestemd op de persoonlijkheid en de wensen van degene die wordt gecoacht. Zij heeft een begeleidingsstijl waarbij ze goed luistert, kijkt en doorvraagt.

Lia is naast haar werk als coach ook zeer actief op het gebied van mediation. Zij is MfN-registermediator èn rechtbank mediator bij de rechtbank en het gerechtshof Arnhem en Roermond. Zij werkt tevens als peer reviewer voor de SKM (Stichting Kwaliteit Mediators verbonden met de MfN), in deze rol toetst zij collega mediators op kwaliteit en zo nodig adviseert zij.

Zij heeft als mediator een zeer grote ervaring opgedaan binnen diverse aandachtsgebieden waaronder zakelijke conflicten (arbeid, ambtenaren, business) en conflicten binnen teams/groepen.

Een kleiner deel van haar werkzaamheden betreft trainingen -zij is geregistreerd bij het CRKBO- en workshops in mediation(vaardigheden), conflictmanagement, onderhandelen en communicatie.

Zij is één van de auteurs van het boek "Vaststellingsovereenkomst en mediation" uit de mediationreeks van uitgeverij SDU.

Oorspronkelijk is zij aan de Erasmus universiteit opgeleid als jurist. Zij heeft gewerkt voor grote organisaties (ING, UMC) voordat zij haar eigen organisatie opzette. Lia Laupman heeft ruime bestuurservaring, leidinggevende ervaring en is onder meer externe vertrouwenspersoon bij verschillende organisaties waaronder een groot bedrijf in Nijmegen. Haar stijl is te omschrijven als doelgericht, positief en zorgvuldig.

Zij werkt toekomstgericht met oog voor het verleden en zij wekt snel vertrouwen door haar rust en respectvolle benadering, terwijl zij ook confronterend kan zijn. Hierdoor weet zij mensen in beweging te krijgen, juist daar waar dat nodig of helpend is.

Specialisaties:

Leiderschapscoaching

Personal coaching

Relatiecoaching

Conflictcoaching

"Integer, zeer ervaren, respectvol en resultaatgericht"

Talen

 • Engels
 • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Neem contact op

met Lia Laupman

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen

  Specialismen

  Lia Laupman is gespecialiseerd in

  Coaching bij overdracht van familiebedrijf

  Op een gegeven moment is bij een familiebedrijf overdracht aan de orde. De Directeur- Groot- Aandeelhouder (DGA) van het familiebedrijf gaat met pensioen en draagt het bedrijf over aan …

  Meer over Coaching bij overdracht van familiebedrijf

  Relatie en post-Relatie coaching

  Ieder mens is graag gelukkig in zijn relatie. Maar hoe mooi een liefdesrelatie ook start, er komen momenten waarop de relatie zwaar weer ervaart of zelfs eindigt. Het stoppen van een r…

  Meer over Relatie en post-Relatie coaching

  Personal coaching

  Op sommige momenten in ons leven hebben we de behoefte of worden we gedwongen om stil te staan bij onze huidige situatie. Wat past er nog? Wat zou er anders mogen of moeten? En hoe dan?…

  Meer over Personal coaching

  Leiderschapscoaching

  In de huidige wereld is het belangrijk om te kunnen inspelen op wat de omgeving van u en uw organisatie vraagt. Veranderen is niet meer een uitzondering maar aan de orde van de dag. Dit…

  Meer over Leiderschapscoaching

  Inzetbare Coaches

  Er zijn momenten in ieders leven waarop ons gevraagd wordt anders te kijken naar de huidige situatie. Denk aan een andere wending in uw loopbaan, een reorganisatie in uw team of een con…

  Meer over Inzetbare Coaches