Laupman | mevrouw mr C. Laupman (Lia)

Regio: Gelderland

Lia Laupman is sinds 2001 eigenaar van Lucida, mediation en coaching gevestigd in Druten. Binnen Lucida werkt zij met meerdere personen.

Lia is een zeer ervaren coach. Zij is als practitioner aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en zij is onder meer opgeleid als ZKM coach. Zij begeleidt, meestal binnen de context van werk en bedrijf/organisatie, bestuurders, leidinggevenden en medewerkers.

Verder begeleidt zij ook ‘particulieren’ op het gebied van ‘life coaching’ en bijvoorbeeld relatiecoaching.

Haar aanpak is eclectisch, dat wil zeggen dat de interventies en methodieken geheel worden afgestemd op de persoonlijkheid en de wensen van degene die wordt gecoacht. Zij heeft een begeleidingsstijl waarbij ze goed luistert, kijkt en doorvraagt.

Lia is naast haar werk als coach ook zeer actief op het gebied van mediation. Zij is MfN-registermediator èn rechtbank mediator bij de rechtbank en het gerechtshof Arnhem en Roermond. Zij werkt tevens als peer reviewer voor de SKM (Stichting Kwaliteit Mediators verbonden met de MfN), in deze rol toetst zij collega mediators op kwaliteit en zo nodig adviseert zij.

Zij heeft als mediator een zeer grote ervaring opgedaan binnen diverse aandachtsgebieden waaronder zakelijke conflicten (arbeid, ambtenaren, business) en conflicten binnen teams/groepen.

Een kleiner deel van haar werkzaamheden betreft trainingen -zij is geregistreerd bij het CRKBO- en workshops in mediation(vaardigheden), conflictmanagement, onderhandelen en communicatie.

Zij is één van de auteurs van het boek "Vaststellingsovereenkomst en mediation" uit de mediationreeks van uitgeverij SDU.

Oorspronkelijk is zij aan de Erasmus universiteit opgeleid als jurist. Zij heeft gewerkt voor grote organisaties (ING, UMC) voordat zij haar eigen organisatie opzette. Lia Laupman heeft ruime bestuurservaring, leidinggevende ervaring en is onder meer externe vertrouwenspersoon bij verschillende organisaties waaronder een groot bedrijf in Nijmegen. Haar stijl is te omschrijven als doelgericht, positief en zorgvuldig.

Zij werkt toekomstgericht met oog voor het verleden en zij wekt snel vertrouwen door haar rust en respectvolle benadering, terwijl zij ook confronterend kan zijn. Hierdoor weet zij mensen in beweging te krijgen, juist daar waar dat nodig of helpend is.

Specialisaties:

Leiderschapscoaching

Personal coaching

Relatiecoaching

Conflictcoaching

"Door zelfmanagement en zelfinzicht naar inspirerende resultaten. Doen wat je ècht wilt."

Talen

 • Engels
 • Nederlands
 • NOBCO
 • CRKBO
 • MfN
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Neem contact op

met Lia Laupman

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen

  Specialismen

  Lia Laupman is gespecialiseerd in

  Relatie en post-Relatie coaching

  Ieder mens is graag gelukkig in zijn relatie. Maar hoe mooi een liefdesrelatie ook start, er komen momenten waarop de relatie zwaar weer ervaart of zelfs eindigt. Het stoppen van een r…

  Meer over Relatie en post-Relatie coaching

  Inzetbare Coaches

  Er zijn momenten in ieders leven waarop ons gevraagd wordt anders te kijken naar de huidige situatie. Denk aan een andere wending in uw loopbaan, een reorganisatie in uw team of een con…

  Meer over Inzetbare Coaches

  Inzetbare Mediators

  U zoekt een mediator? Wij begrijpen dat u spoedig een oplossing voor uw probleem wilt en dat is precies wat wij u kunnen bieden. Naast bemiddelingsvaardigheden beschikken onze mediators…

  Meer over Inzetbare Mediators

  Inzetbare Vertrouwenspersoon

  Vanaf 2022 is het hebben van een vertrouwenspersoon voor alle organisaties waarschijnlijk verplicht. Het ziet tenminste naar uit dat het wetsvoorstel daarover zal worden aangenomen. En …

  Meer over Inzetbare Vertrouwenspersoon

  Online mediation

  Wanneer de reisafstand tussen partijen te groot is of tijdens een pandemie kan het handig of noodzakelijk zijn om de mediation online te doen. Via een beveiligde en afgeschermde online …

  Meer over Online mediation