Mediator in Heerlen

Op zoek naar een mediator uit Heerlen?

In een complexe samenleving kunnen conflicten op de loer liggen, waar jezelf niet uit kunt komen. Je kunt ze ook niet laten sluimeren; er moet iets gebeuren. Mediation is sinds een aantal jaren een beproefde methodiek, die veel minder ingrijpend en minder kostbaar is dan bij de rechtbank een proces aanvragen. Een prettige bijkomstigheid is dat in Heerlen mediation  goed mogelijk is. Er zijn in de regio Heerlen mediators actief, die u en uw “conflictpartner” in Heerlen kunnen helpen om er uit te komen.

Mediation in Nederland, mediation in Heerlen is een groeiende praktijk. Rechters in de regio Heerlen weten dat ook; zij sturen er vaak op aan dat mensen eerst met mediation in Heerlen hun conflict proberen op te lossen, voordat er geprocedeerd wordt. Natuurlijk hebben de rechtbanken daar ook een ander belang bij, namelijk hun overvolle agenda’s. Maar een rechter kan niet zo maar naar een mediator in Heerlen verwijzen als dat schadelijk zou kunnen zijn voor de kwaliteit van de conflictoplossing.

Mediators specialiseren zich tegenwoordig op een aantal terreinen, omdat mediation in Heerlen ook voor steeds meer soorten conflicten kan worden ingezet, zelfs op het terrein van het strafrecht. Veel voorkomende specialismen zijn: Familie mediation. In dat geval betreft het mediators in Heerlen die optreden bij echtscheidingen of bij erfeniskwesties. Arbeidsmediaton. Dan treden mediators in Heerlen op met partijen die bijvoorbeeld bij een ontslag betrokken zijn of bij een ander arbeidsconflict. Business mediation, mediators in Heerlen die thuis zijn in zakelijke conflicten, bijvoorbeeld bij overnames en fusies.

Hoe werkt in Heerlen mediation en wat is de rol van de mediator in Heerlen

Bij mediation spreekt de mediator met beide partijen. De mediator is niet de belangenbehartiger van één van beide partijen, zoals een advocaat dat wel is. De mediator in Heerlen gaat vragen stellen met het doel partijen zicht te laten krijgen op hun echte belang in dit conflict. Vanuit die aanpak worden er openingen gevonden om dichter bij een oplossing te kunnen komen. Dat is geen “nieuwigheid”, die praktijk bestaat in Nederland al zo’n dertig jaar. De mediator in Heerlen zoekt naar raakpunten om overeenstemming tot stand te kunnen brengen. Als die overeenstemming er komt, is dat wel iets waar beide partijen samen aan hebben gewerkt; zo’n uitkomst accepteer je veel makkelijker dan wat de rechter in Heerlen oplegt, zeker als je dat niet in je voordeel vindt. Dan vraag je om problemen bij de naleving van het vonnis. Bij mediation in Heerlen zullen de afspraken, bijvoorbeeld over een omgangsregeling voor de kinderen, beter worden nageleefd. De ervaring leert ook dat een ontslagzaak voor een rechtbank vaak diepe wonden slaat omdat partijen elkaar van van alles de schuld geven. De mediator in Heerlen kan dat aanpakken zonder extra schade voor partijen, met fatsoenlijke regelingen waardoor degene die ontslagen wordt ook sneller in staat is zich weer op de arbeidsmarkt aan te bieden.

Een passende mediator in Heerlen, hoe vind ik die?

Merlijn Mediation is een landelijk opererend netwerk van circa 150 goed opgeleide en ervaren  mediators. Een passende mediator in Heerlen vinden moet dan ook geen probleem zijn. Met passend doelen we ook op de benodigde specialisaties voor een specifiek soort conflict in Heerlen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Heerlen e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van (conflict) coach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
24-10-2023
45 NOBCO PE-uren
45 NOBCO PE-uren.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Basisopleiding conflictadviseur

De opleiding is bestemd voor ervaren professionals die een interne of externe rol hebben bij conflictkwesties in organisaties. Zij willen [...]

4 Dagen
€1.650,-
+ accommodatie v.a.€130,-
+ lesmateriaal v.a.€22,30
BTW nihil
27-09-2023
24, categorie 2
24, categorie 2.

4-daagse Basisopleiding tot Vertrouwenspersoon

Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor een hoger ziekteverzuim en dus hoge kosten. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel [...]

4 Dagen
€1.365,-
+ accommodatie v.a.€230,-
BTW nihil
16-10-2023
24 MfN cat. 2
24 MfN cat. 2.